Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                       Θεσσαλονίκη 15 /11/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘ/ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11, 2.30 μ.μ. 

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση ,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

 

Οι ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ ήδη σε άλλες Διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Χανίων, όπως και στην Πρωτοβάθμια, Α,Γ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά κ.ά.). 

 

Η ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης , ενώ σε παράσταση των ΕΛΜΕ στις 11-10 αποδέχθηκε την νομοθεσία που είναι σε ισχύ και με βάση την οποία θα έπρεπε οι νεοδιόριστοι να έχουν μονιμοποιηθεί, σε επόμενη παράσταση (18-10)  ισχυρίστηκε ότι μετά από ερώτημα προς  το Υπουργείο, έλαβε απάντηση ότι πρέπει να περιμένουν την εφαρμογή του νόμου 4823/21 (..αξιολόγηση) και ακόμη  δεν έχει προχωρήσει στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων 

Οι  προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Διοικητικά και νομικά οι ΔΙΔΕ έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες. 

 

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, ώστε  να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

 

Καταδικάζουμε την  υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νεοδιόριστων  συναδέλφων της ειδικής αγωγής, οι οποίοι, ενώ έχουν διοριστεί από τον Αύγουστο του 2020, όμως είναι μετέωροι εργασιακά, περιμένοντας τη μονιμοποίησή τους, η οποία εκκρεμεί. Η άρνηση μονιμοποίησης των συναδέλφων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που έχει ως στόχο της την ακύρωση των βασικότερων κατακτήσεών μας.

 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους. Θα διεκδικήσουμε την άμεση  μονιμοποίηση τους και με διοικητικά και ένδικα μέσα (  αιτήσεις συναδέλφων- επισυνάπτεται υπόδειγμα \ κατάθεση εξώδικου κ.α)

 

Καλούμε τις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης να προχωρήσουν  άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Καλούμε τους συναδέλφους- ισσες νεοδιόριστους να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11, 2.30 μ.μ. στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ . 

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα επιβάλλει τις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR