Ads 468x60px

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ; Όχι άλλα δολοφονημένα παιδιά!

 Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                Θεσσαλονίκη 14 /12/ 2022

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


http://3elmethess.blogspot.gr/

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ;

Όχι άλλα δολοφονημένα παιδιά!

Τέρμα στη βία, την εξαθλίωση, το ρατσισμό και τις σφαίρες!  Δικαιοσύνη!

 


Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα,  είναι νεκρός !!

 Ένα ακόμα εξοργιστικό περιστατικό δολοφονικής κρατικής βίας από την αστυνομία στους φτωχούς αυτού του κόσμου, που έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα άλλη μια απόδειξη του πώς αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος τις κοινότητες των Ρομά: πρώτα τις περιθωριοποιεί και τις αποκλείει και μετά επιστρατεύει τον ρατσισμό, τον αυταρχισμό ακόμα και τις σφαίρες. 

 

Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!

 

Οι δυνάμεις καταστολής, με τη στήριξη και ενίσχυση της κυβέρνησης, έχουν αποθρασυνθεί, «δικάζουν» τους πολίτες με τα όπλα τους πριν από τα δικαστήρια  και με κάθε ευκαιρία επιτίθενται στον εχθρό λαό. 

Όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας ήταν μαθητές μας: Ο Βασίλης, ο Αλέξης, ο Νίκος, ο Μιχάλης, ο Μάρκο και τώρα ο Κώστας…Μεγάλη η λίστα! 

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο οι μαθητές μας, από όποια κοινωνική κατηγορία κι αν προέρχονται, να δολοφονούνται εν ψυχρώ δήθεν από «εξοστρακισμένες» σφαίρες ή από δήθεν ατυχήματα. Πόσο  δε μάλλον όταν προέρχονται από κείνα τα κοινωνικά στρώματα που καταδιώκονται με απίστευτο μένος, ως αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρατικής αναλγησίας. 

 Κράτος και κυβερνώντες κλείνουν  επιδεικτικά τ’ αυτιά στα παιδιά και τις οικογένειές τους που πεινούν και κρυώνουν και αφήνουν στο απυρόβλητο όσους εμπλέκονται με μίζες, υποκλοπές, οικονομικά εγκλήματα. 

Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα ,με  την ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την περιθωριοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,  την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής . 

Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να επιβάλλουν την αδικία τους, τους πολέμους τους, τη βαρβαρότητά τους, τα σκάνδαλά τους και τις σακούλες με τα ματωμένα λεφτά τους; Ενθαρρύνονται να  καταδιώκουν τους φτωχούς και καταφρονεμένους αυτής της γης, να τους πυροβολούν, να σπάνε τις πόρτες τους, να εισβάλλουν και να τους πετάνε από τα σπίτια τους γιατί “χρωστάνε”, να τους καταστέλλουν για να μη σηκώνουν κεφάλι, να δέρνουν, να πυροβολούν . Επιβραβεύονται  μάλιστα προκλητικά με  έξτρα 600 ευρώ μπόνους για αυτές τις υπηρεσίες τους

Δεν το ανεχόμαστε! 


Επιτέλους, τα παιδιά μας δεν είναι ενός κατώτερου θεού και θα υπερασπιστούμε, όπως οφείλουμε, το δικαίωμά τους να μεγαλώνουν, να μορφώνονται, να δουλεύουν, να γερνούν!

Το δικαίωμά τους να μην σκοτώνονται πέφτοντας από τα παράθυρα, γιατί δεν χωρούν στις αίθουσες ή όταν εξοβελίζεται ο καυστήρας του σχολείου τους. Ή όταν δεν πληρώνουν 20 ευρώ για να βάλουν βενζίνη. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους σε μια αξιοβίωτη ζωή.

 

 

Όχι άλλα δολοφονημένα παιδιά!

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί που στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφής διάκριση.  Οι εκπαιδευτικοί που παλεύουμε ενάντια σε μια ταξική πολιτική που δε μεριμνά και εκτοπίζει τα περιθωριοποιημένα και φτωχά παιδιά και αγωνιζόμαστε για το ίσο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και τη μόρφωση, θα υπερασπιστούμε όλα τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους απέναντι στη ρατσιστική βία του κράτους.

 Ως  εργαζόμενοι μαζί με όλον τον λαό θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν, ενάντια στον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, για ισότητα, δικαιοσύνη, για μια ζωή χωρίς διακρίσεις, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση!

 Θα αγωνιστούμε για το γκρέμισμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης,  της πολιτικής της καταστολής και της φτώχειας.

Καταδικάζουμε την κρατική βία ,τη βία των δυνάμεων καταστολής!

Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκ νέου ρατσιστικής στοχοποίησης των Ρομά,

 από κυβέρνηση και ΜΜΕ 

 Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις  των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και μαζικών φορέων που έγιναν  σε πολλές πόλεις, μαχητική  απάντηση  για το θάνατο  του 16χρονου, και καταγγέλλουμε τις προκλητικές και αλλεπάλληλες επιθέσεις της αστυνομίας που προσπαθώντας  να τις διαλύσει  επιτέθηκε, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης μέσα στα μπλοκ και προχώρησε σε αναίτιες δεκάδες προσαγωγές. 

 

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται.

Απαιτούμε την  άμεση απονομή δικαιοσύνης για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας.

Απαιτούμε τον  αφοπλισμό της αστυνομίας, κατάργηση των ομάδων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ ,την κατάργηση των χημικών, την απομάκρυνση της αστυνομίας από τις διαδηλώσεις .

Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση.

 Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη!

 

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR