Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΙΣ 1.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 12 /12/ 2022

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


http://3elmethess.blogspot.gr/

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΡΑ!  

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΙΣ 1.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη του επερχόμενου χειμώνα, μας προετοιμάζουν για φτώχεια διαρκείας
καθώς προβλέπουν ότι ο χειμώνας του 2023 θα είναι ακόμη δυσκολότερος από το φετινό! Το κύμα ακρίβειας που πλήττει ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, σε συνδυασμό με την ανεργία και τον πόλεμο, δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις στις ζωές μας. Όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται. Οι απανωτές ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στη στέγαση, κάνουν ακόμα πιο έντονες τις συνθήκες ανέχειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί, που βλέπουν τους καθηλωμένους μισθούς τους να εξανεμίζονται, ενώ οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα. Ο προϋπολογισμός του 2023, πιο ταξικός από ποτέ, προβλέπει φορολογική αφαίμαξη πολλών δισ. ευρώ, με αυξήσεις φόρων (κύρια των έμμεσων), μείωση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και άλλες βασικές υπηρεσίες, αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών, συνέχιση των περικοπών σε προσλήψεις. 

Η κυβέρνηση εμφανίζει την κατάσταση αυτή ως φυσικό φαινόμενο, για την οποία φταίνε ο πόλεμος και η πανδημία. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η ακρίβεια μας χτυπούσε την πόρτα πολύ πριν την έναρξη του πολέμου. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η πανδημία ήταν ευκαιρία να αυξηθούν τα κέρδη και τα πλούτη των μεγάλων επιχειρήσεων. Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδιωτικοποιούν κομμάτι- κομμάτι τις δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, που εμπορευματοποιούν όλα τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά, που νομοθετούν σε όφελος των επιχειρήσεων για την αύξηση των κερδών τους, είναι υπεύθυνες για την αυξανόμενη φτωχοποίηση. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας με βία, τρομοκρατία και καταστολή. 

Στην εκπαίδευση η Ν.Δ. υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που οδηγούν στην αποδόμηση και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στη  δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου που εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση. Η αξιολόγηση, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, αντί μαζικών διορισμών, η Τρ. Θεμάτων, η Ε.Β.Ε που προωθούν υπηρετούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. 

Αυξήσεις στους μισθούς για να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση  απειλούν πλέον την επιβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα ψίχουλα των διάφορων τύπων επιδομάτων, όταν η μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια. Σε τραγική μοίρα βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές. Χαρακτηριστικά το 2009 ένας νεοδιόριστος, χωρίς προϋπηρεσία και παιδιά, έπαιρνε 14 μισθούς των 1.150 €, και σήμερα παίρνει 12 μισθούς των 737 € με μεγαλύτερη φορολογία και με πληθωρισμό  που τρώει τον ένα μισθό κάθε χρόνο! ΕΕ. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα. 

Υπουργείο  και διευθύνσεις κρατούν ομήρους τους νεοδιόριστους συναδέλφους,

παρανομούν και δεν τους μονιμοποιούν  για να προχωρήσουν την ατομική αξιολόγηση

Το υπουργείο επιμένει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πραγματοποιηθεί φέτος και ότι ισχύουν  οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους. Πριν λίγες μέρες ψήφισαν την τροπολογία-τραγέλαφο σύμφωνα  με την οποία οι νεοδιόριστοι  είναι ικανοί να γίνουν διευθυντές, αλλά όχι να μονιμοποιηθούν. Το Υπουργείο με ένα ακόμη “αποφασίζομεν και διατάσσομεν παρανομεί καταπατώντας τη νομοθεσία την οποία διαρκώς επικαλείται. Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ανοιχτά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την πολυπόθητη αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση. Η αξιολόγηση που με τρομοκράτηση και εκβιασμούς θέλουν να επιβάλουν, συναντά σοβαρές αντιστάσεις από τη βάση των εκπαιδευτικών παρά το ξεπούλημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ενώ συναντά προβλήματα και από τις εγγενείς αδυναμίες των “αρίστων” που δεν έχουν στήσει τον μηχανισμό αξιολόγησης (σύμβουλοι, νέοι διευθυντές, επόπτες αξιολόγησης). 

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη!

Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ο νικηφόρος αγώνας της efood, οι ηρωικοί αγώνες στην cosco και στην Λάρκο, οι μεγαλειώδεις συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο  δικός μας μεγάλος αγώνας πέρσι ενάντια στην αξιολόγηση, επιβεβαιώνουν τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται για τη νίκη των αγώνων και για ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής. Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία αυτή τη στιγμή δείχνουν και σε εμάς το δρόμο του αγώνα.

 Διεκδικήσεις αιτήματα

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου- 14ου μισθού.

 • Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (20-21-22) χωρίς καμία αξιολόγηση και καμία προϋπόθεση.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

• Καμία ιδιωτικοποίηση. Δημόσια δωρεάν καθολική υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, παιδεία. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).

• Διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους- τραπεζίτη.

• Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας. 

• Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

• Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά – Τοποθετήσεις με διαφάνεια  στη βάση των προτάσεων του κλάδου. 

• Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία.Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. 

Άμεση χρηματοδότηση τώρα της παιδείας - έκτακτο κονδύλι στα σχολεία για αυξημένες απαιτήσεις τους.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 

• Μέτρα στήριξης νεοδιόριστων, αναπληρωτών συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από διαμονή τους

 • Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τρ. Θεμάτων, PISA).

 • Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση –  αυτονομία της σχολικής μονάδας. Με απεργία αποχή να σταματήσουμε αξιολόγηση σχολικής μονάδας και μέτρα ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, συντονιστές). 

Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση, μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Αύξηση των δαπανών και μαζικούς διορισμούς σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές ανάγκες.

  Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR