Ads 468x60px

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Κείμενο συλλογής υπογραφών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση και η διάλυση του σχολείου δεν θα περάσει!

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη  6 -2- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                     

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                     


Κείμενο συλλογής υπογραφών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Η αξιολόγηση και η διάλυση του σχολείου δεν θα περάσει!

Όχι πάνω στις πλάτες μας!


 Εμείς, οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες του 2020,2021,2022 εμείς που περιμέναμε χρόνια τον διορισμό, που δουλέψαμε κάθε χρόνο σε άλλο σχολείο, που είδαμε τα πτυχία μας να γίνονται κουρελόχαρτα και μαζέψαμε ένα σωρό «προσόντα» για να αποδείξουμε την αξία μας και να έχουμε δικαίωμα στην εργασία, που έχουμε χαμηλό μισθό και καμία υποστήριξη στη δουλειά μας, βγαίνουμε μπροστά για να προστατέψουμε το δημόσιο σχολείο, για να υπερασπιστούμε το σχολείο που θα δουλεύουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας. Ακούσαμε ότι η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα είναι τα μέρη που θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έφερε ποτέ και πουθενά βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Τα σχολεία μας χρειάζονται 15 μαθητές/τριες ανά τμήμα, αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα κτίρια και εξοπλισμό, πολύπλευρη υποστήριξη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, μείωση ορίων συνταξιοδότησης. Εμείς χρειαζόμαστε σταθερή ροή μόνιμων και μαζικών διορισμών, αυξήσεις μισθών και αξιοπρεπή ζωή. Αυτά χρειαζόμαστε και όχι να γυρνοβολάμε με μια βαλίτσα στο χέρι και από πάνω να πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς ότι είμαστε «αρκετοί/ες» στον κάθε αξιολογητή που θέλει να κάνει καριέρα στην πλάτη μας.
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω. Ξεχνάει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, ή μάλλον επιλέγει να τους υποτιμήσει.
Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η Μονιμοποίησή μας και να σταματήσει ο εκβιασμός της «ατομικής αξιολόγησης» που προωθεί το Υπουργείο παρανόμως για να εκβιάσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ζητάμε να γίνουν αποδεκτά από το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των σωματείων μας.

Όλοι μαζί και με τα σωματεία μας θα τους σταματήσουμε

1.      Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν Απεργία-Αποχή από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και στάσεις εργασίας κατά τις επισκέψεις των αξιολογητών για την παρακολούθηση της διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

2.      Τα σχολεία σύσσωμα να κάνουν στάση εργασίας μαζί με τα σωματεία μας και οι σύλλογοι διδασκόντων με όλους τους συναδέλφους να είναι εκεί τη στιγμή που οι νέοι επιθεωρητές θα επιχειρήσουν να περάσουν το κατώφλι των σχολείων μας. Είναι ανεπιθύμητοι/ες, είναι απέναντί μας, επιλέγουν να καταρρακώσουν και να κατηγοριοποιήσουν εμάς και το δημόσιο σχολείο. Δεν θα το επιτρέψουμε!

4.      Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, αμέσως μετά το πρώτο απεργιακό βήμα, για να αποσυρθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της ατομικής αξιολόγησης και να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

5.      Συμμετοχή του σωματείου μας σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, με σκοπό την συντονισμένη αντίδραση κόντρα στην αξιολόγηση. 

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR