Ads 468x60px

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΘΟΥΣ “ΑΙΡΕΤΟΥΣ”

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                    Θεσσαλονίκη  7 -2- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                     

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                     

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΘΟΥΣ “ΑΙΡΕΤΟΥΣ”

Δεν νομιμοποιούμε κάλπικους αιρετούς, τους καλούμε σε παραίτηση!

Στις 5 Νοέμβρη 2022 η  συντριπτική αποχή των εκπαιδευτικών σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση από τις ηλεκτρονικές εκλογές- παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ,για δεύτερη φορά μετά και το 2020, με  μεγάλα ποσοστά -τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά- αποτελεί νίκη του κλάδου και ισχυρό μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Η μαζική αποχή  ,στην οποία κάλεσαν τα σωματεία των εκπαιδευτικών , 38 ΕΛΜΕ και οι 49 ΣΕΠΕ, δείχνει τη μαζική αντίθεση και σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών να μη νομιμοποιήσουν/υλοποιήσουν το Ν. Χατζηδάκη,να φράξουν το δρόμο στην επιβολή των ηλεκτρονικών διαδικασιών και στα σωματεία μας, 

να προασπίσουν τη δημοκρατία στο χώρο της εκπαίδευσης και το συνδικαλιστικό κίνημα.


Ο κλάδος μίλησε με τα τεράστια ποσοστά αποχής από την ηλεκτρονική φάρσα και στη Θεσσαλονίκη,   70% στις δύο ΔΔΕ της Θεσσαλονίκης, (72% στη ΔΔΕ Δυτικής και 68% στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ).

 Έγινε φανερό ότι ο δρόμος για τη διάλυση των σωματείων και των συλλογικών διαδικασιών, καθώς και η απόπειρα γενίκευσης του νόμου  Χατζηδάκη με τη μετατροπή των σωματείων μας σε εικονικά τηλεσωματεία , βρήκαν απέναντί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν.


Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%!


 Η εντολή των συναδέλφων είναι καθαρή. Η αλήθεια δεν κρύβεται, οι αριθμοί δεν αλλάζουν και όσοι συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο είναι έκθετοι! Κανείς- καμιά που «εκλέχτηκε» με αυτή τη διαδικασία δεν δικαιούται  να θεωρήσει πως μπορεί να εκπροσωπήσει τους εκπαιδευτικούς.

 Οι νόθοι αιρετοί δεν εκπροσωπούν τους συναδέλφους, δεν τους αναγνωρίζουμε ως αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου και ζητάμε την άμεση παραίτησή τους.


Απαιτούμε :

• Την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) (όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα ΥΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία) και την επανάληψη των εκλογών με δια ζώσης διαδικασία , πλήρη διαφάνεια και με έλεγχο των σωματείων μας.


  • Την ενημέρωση της ΕΛΜΕ  και όλων των ΕΛΜΕ από τις ΔΙΔΕ για όλα τα υπηρεσιακά θέματα ,  τον χρόνο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΥΣ και την ημερήσια διάταξη.


Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  με αποφάσεις του και σε συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ, θα συνεχίσει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και αποφασίζονται στα Υ.Σ. (κενά, τοποθετήσεις, τμήματα, ειδική αγωγή, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, κ.ά.)


Καλούμε τους  συνάδελφους-ισσες  και τους συλλόγους διδασκόντων  να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ  για κάθε σχετικό θέμα – ζήτημα προκύψει. 

Με τα σωματεία μας και τη μαζική συμμετοχή όλων μας συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά  να απαιτούμε να γίνουν αποδεκτά από τις Διευθύνσεις τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.


Άμεσα οι  Α΄, Γ΄, Δ΄  Ε΄ΕΛΜΕ-Θ να προχωρήσουν σε συνάντηση  για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης των ΕΛΜΕ για τους ψευτοαιρετούς.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR