Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Τιμάμε τον αγωνιστή της Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη στα σχολεία μας

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη  7 -2- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                     

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                     


 ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ Νίκος Νικηφορίδης : ένας μάρτυρας της ειρήνης – Η πόλη αλλιώς

 ΜΕ  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ .


Στις 5 Μάρτη κλείνουν 72 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη – στο «συνήθη τόπο» εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών στο Επταπύργιο – γιατί μάζευε υπογραφές ενάντια στην εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, κάτω από την διεθνή καμπάνια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, γνωστή ως «Έκκληση της Στοκχόλμης». 

Οι εκδηλώσεις προς τιμή του αγωνιστή της Ειρήνης αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται, ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγείται και σε νέα κλιμάκωση, οι πολεμικές αναμετρήσεις και οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου έρχονται με έντονο τρόπο στο προσκήνιο θέτοντας τεράστιους κινδύνους «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το ψωμί».


Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους και επιθετικούς αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους. Οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα χρησιμοποιούνται για την προώθηση εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη, για την αποστολή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα. 


Οι βόμβες που σκάνε εκεί απειλούν όλους τους λαούς, απειλούν συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι η πιο μεγάλη απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος, μπροστά στην παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες που μετρούν νεκρούς, προσφυγιά και φτώχεια. Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αυτούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο παλαιικός αγώνας για ειρήνη και η πάλη ενάντια στην πολεμική κλιμάκωση .Να αγωνιστούμε με τα σωματεία μας, με το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα,  με συλλαλητήρια , συγκεντρώσεις και πολύμορφες δράσεις στα σχολεία μαζί με τους μαθητές μας για :

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! 

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ!

  • Να γίνουν το Αιγαίο και η Μεσόγειος θάλασσες ειρήνης και όχι «οικόπεδα» εκμετάλλευσης, ανταγωνισμών και πολέμου .

  • Οχι στο όργιο των εξοπλισμών  -τα νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα .Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία κοινωνικές ανάγκες!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συναδέλφους-ισσες 

-να οργανώσουν αντιπολεμικές  δράσεις στα σχολεία της περιοχής μας, με όποιο τρόπο κρίνουν πρόσφορο, αξιοποιώντας και υλικό για τη ζωή και δράση  του Ν. Νικηφορίδη,  συνδέοντάς το με τη σημερινή ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στον πόλεμο

- και όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές επιθυμούν να παρουσιάσουν τις αντιπολεμικές τους δημιουργίες  στην εκδήλωση προς τιμή του αγωνιστή Νίκου Νικηφορίδη που οργανώνεται από την ΕΔΥΕΘ στο 3ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 


Επισυνάπτουμε σύντομο ιστορικό αφιέρωμα στο Ν.Νικηφορίδη 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR