Ads 468x60px

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων, Τρίτη 21 Μάρτη , 6.30μ.μ.στο άγαλμα Βενιζέλου

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 16/3/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΠάνω οι μισθοί, οι συντάξεις μας και η Ειρήνη των λαών!

Κάτω τα όπλα, οι τιμές και τα κέρδη τους !


Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες  

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων,

Τρίτη 21 Μάρτη , 6.30μ.μ.στο άγαλμα Βενιζέλου 


Η δολοφονική πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς των μεταφορών», που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών, είναι άρρηκτα δεμένη με την πολιτική που απελευθερώνει όλα τα κοινωνικά αγαθά, που φτωχοποιεί δραματικά το λαό, που βάζει  στο ίδιο ζύγι τις ζωές μας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας. 

  Ο κόσμος της εργασίας προσπαθεί να επιβιώσει με εξευτελιστικούς μισθούς- συντάξεις και εργασιακές σχέσεις γαλέρας( όταν δεν είναι απελπισμένα άνεργος) απέναντι στα αλλεπάλληλα θηριώδη κύματα της ακρίβειας, τους τερατώδεις λογαριασμούς, τα απλησίαστα νοίκια ή τα δάνεια που του σφίγγουν το λαιμό. Την ίδια στιγμή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων κινούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς προς τα πάνω αξιοποιώντας και τον βρώμικο και άδικο πόλεμο. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 φέρνει  φτώχεια, ακρίβεια, φορολογία πολλών δισ. ευρώ, νέα αντιλαϊκά μέτρα, συνέχιση των περικοπών και επιδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  σε «φίλους», εξοπλισμούς και μηχανισμούς καταστολής

   Οι άθλιοι κυβερνώντες όλου του αστικού πολιτικού φάσματος που προκάλεσαν αυτήν την δυστοπία, μοιράζουν ή υπόσχονται ψίχουλα δήθεν ανακούφισης κυρίως στις προεκλογικές περιόδους ποντάροντας στην απελπισία, την απογοήτευση, τις μειωμένες προσδοκίες. 

Οι σημαντικοί αγώνες της περιόδου σε διάφορους κλάδους (παιδεία, υγεία. πολιτισμός κ.α.), χρειάζεται τώρα να γενικευτούν με κινητοποιήσεις συνολικής και μαζικής αμφισβήτησης, όπως την διετία 2010-2012, με διεκδικήσεις για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, με  πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό  με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που δολοφονεί, την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας που ρημάζει τις ζωές μας. 

  Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν θα δεχθούμε  να πληρώνουμε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης. Αρνούμαστε να ζήσουμε με  μισθούς και συντάξεις φτώχειας, ελεημοσύνες, κουπόνια και επιδόματα ζητιανιάς. 

  Με συντονισμό σωματείων συνταξιούχων και  εργαζομένων, συλλογικοτήτων αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων να δημιουργήσουμε ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο για πανεργατικό  αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης. 

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις  και στα επιδόματα ανεργίας για άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας και κάλυψης του πληθωρισμού. Κανείς μισθός ή σύνταξη κάτω από 1200 ευρώ.

  • Επαναφορά της 13ου – 14ου μισθού και   σύνταξης.


  • Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.


  • Δραστική μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, τα νοίκια και τα δάνεια. 

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που σκοτώνουν…

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο όλα τα δημόσια αγαθά : υγεία, παιδεία, μεταφορές , νερό, ενέργεια, δίκτυα - υποδομές, ΜΜΕ, ορυκτός πλούτος, τηλεπικοινωνίες, περιβάλλον.

  • Όχι στους εξοπλισμούς και στον πόλεμο !

  • Διαγραφή του ληστρικού δημόσιου  χρέους και των χρεών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. 

  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμιά έξωση.

  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Μόνιμη –σταθερή εργασία.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 21 Μάρτη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30μ.μ.


Εργατικά σωματεία δημόσιου  και ιδιωτικού τομέα , σωματεία συνταξιούχων κοινωνικές συλλογικότητες


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR