Ads 468x60px

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης στην πορεία της Αθήνας

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                       Θεσσαλονίκη 16/3/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 


Η μεγάλη η συμμετοχή  στην απεργία στις 16 Μάρτη , τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, , οι μαζικές συγκεντρώσεις με  χιλιάδες διαδηλωτές/τριες, σε πάνω από 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα,  απέδειξαν πως το λαικό ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη όχι μόνο δεν ξεφουσκώνει, αλλά συνεχίζει και εντείνεται. 

Ούτε η παραπλάνηση, ούτε η συκοφάντηση και η επιστράτευση των ΜΜΕ έβαλαν φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας  και την απαίτηση τους, όχι  μόνο να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.


Η κυβέρνηση της ΝΔ ,βλέποντας να καταρρέει η επιρροή της και το κίνημα να ανατρέπει τους σχεδιασμούς της ,προχώρησε σε απρόκλητη όσο και προκλητική επίθεση των ΜΑΤ κατά της απεργιακής πορείας στην Αθήνα. Οι ορδές των ΜΑΤ, όπως  αδιάψευστα μαρτυρούν βίντεο και φωτογραφίες, εφόρμησαν για να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τραυματισμένους/ες και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των εργαζομένων δικυκλιστών (Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων), σε ένα από τα πιο δραστήρια και αγωνιστικά, ταξικά σωματεία, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο των κούριερ με μεγάλους και νικηφόρους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία σε έναν κλάδο ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των αφεντικών. 

Για την επιχείρηση καταστολής και τη βάρβαρη  αστυνομική επίθεση με ΜΑΤ έξω από χώρους δουλειάς, με κουκουλοφόρους-ασφαλίτες πίσω από ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, με την αναίτια κι απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές στην Αθήνα, με οχήματα της αστυνομίας να πέφτουν με δολοφονικό τρόπο πάνω σε διαδηλωτές, η  ευθύνη βαραίνει ακέραια τον πρωθυπουργό και τον υπουργό ΠΡΟΠΟ και αποδεικνύει πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που δολοφονεί, βάζοντας  το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, πάει χέρι- χέρι με  τον αυταρχισμό και την καταστολή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. 

Η συνέχεια από δω και πέρα δεν μπορεί παρά να είναι η κλιμάκωση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους κλιμακώνοντας τους αγώνες και απαιτώντας:


Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική που δολοφονεί

Να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο

με εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση.

Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα, το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο


Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR