Ads 468x60px

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 62 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

 ΤΩΝ 62 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. 

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.


Οι  62 αγωνιστές (ανάμεσά τους οι συνάδελφοί μας Ζήσης Γκέρτσος και Παναγιώτης Χουντής - πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) οδηγήθηκαν σε δίκη στις  26-4-2023 , επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020, με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου!


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας με μια απαράδεκτη μεθόδευση  παρέπεμψε τους 62 δικαζόμενους αγωνιστές σε δίκη από ανωτέρου βαθμού δικαστήριο, και πιο συγκεκριμένα από το τριμελές Εφετείο, προφασιζόμενο νομικά κωλύματα.


 Αυτή η μεθόδευση αποτελεί παράταση της ομηρίας και της πολιτικής δίωξης των 62 αγωνιστών  και εντάσσεται στο βάθεμα της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. 


Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020, της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020 κλπ.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που  άφησε το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ώρα που ο λαός αντιμετώπιζε απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε δεκάδες αντεργατικές διατάξεις, όπως το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως και άλλα. Εργαλειοποίησε την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου 2020, έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων.


Στις μέρες μας, που η λαϊκή οργή εκδηλώνεται με μαζικό και αγωνιστικό τρόπο, όπως έγινε και με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, τις μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για το δικαίωμα στη δουλειά, των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, επιχειρούν  να παγιώσουν την ποινικοποίηση κάθε αγώνα και κάθε φωνής που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική τους.  


· Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές και να διαγραφούν τα πρόστιμα.

· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR