Ads 468x60px

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!



Γ΄ ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                 Θεσσαλονίκη 2/5/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΗΤΑΦΙΔΗ, 

ΑΛΕΚΟΥ ΓΡΙΜΠΑ, ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΚΕΤΑ

 

Η προκλητική  αγωγή των απογόνων του στρ. Αθ. Χρυσοχόου - φρουράρχου Θεσσαλονίκης και Γενικού Διοικητή Μακεδονίας επί ναζιστικής Κατοχής - για «προσβολή μνήμης νεκρού από δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές» κατά του μέλους του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, αποτελεί μια ακόμα απόπειρα προσβολής της ιστορικής μνήμης.

Είναι η δεύτερη με ανάλογη κατηγορία δίκη που διεξάγεται, μετά από εκείνην στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (10-10-2022), κατά των Αλέκου Γρίμπα και Σπύρου Σακέττα, χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί απόφαση

Οι απόγονοι του στρατηγού Αθανάσιου Χρυσοχόου, ενώ παραιτήθηκαν από προηγούμενη αγωγή κατά του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, άσκησαν νέα αγωγή εναντίον του– ζητώντας μάλιστα από τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ποσό 100.000 ευρώ ο καθένας -με την κατηγορία ότι με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο και δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές συκοφάντησε και δυσφήμησε  τον πατέρα τους: Ως συνεργάτη των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη - με την έγκρισή τους διορίστηκε από τις κατοχικές κυβερνήσεις Φρούραρχος της πόλης, Γενικός Επιθεωρητής Νομαρχιών και Γενικός Διοικητής Μακεδονίας. Ως ‘δεξί χέρι’ και υπερασπιστή του Ναζί, ‘δήμιου της Θεσσαλονίκης’, Μαξ Μέρτεν στο Ειδικό Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου το 1959. Ως επίορκο ανώτατο αξιωματικό που, αντί να αντισταθεί στους κατακτητές, εντασσόμενος είτε στον Ελληνικό Στρατό της Μέσης Ανατολής είτε στις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, όπως έπραξε η πλειοψηφία των μονίμων αξιωματικών, επέλεξε να αναλάβει αξιώματα στο καθεστώς της Κατοχής. Ότι, ακόμη, υπηρέτησε τον εχθρό και ανέχθηκε τον αφανισμό του 1/5 του πληθυσμού της πόλης - με την εξόντωση των εβραϊκής καταγωγής συμπολιτών μας στα καταναγκαστικά έργα και στα χιτλερικά στρατόπεδα θανάτου – καθώς και τις εκτελέσεις 1500 αντιστασιακών και πολιτών στο Επταπύργιο και το στρατόπεδο Παύλου Μελά, πέρα από τους  χιλιάδες θανάτους από πείνα.

Κι όλα αυτά, μετά τη μετονομασία σε οδό Αλμπέρτου Ναρ της οδού που έφερε το όνομά του Αθ. Χρυσοχόου – καθόλου τυχαία από το 1971, με απόφαση του ΔΣΘ που διόρισε η χούντα, με βάση το κατάπτυστο ΝΔ 179/1969 της δικτατορίας, που καταργήθηκε το 1982 με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Η μετονομασία έγινε με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η αγωγή τους εντάσσεται στη γενικότερη διεθνή επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας και της αντιφασιστικής νίκης: άρνηση του Ολοκαυτώματος, εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού, μετατροπή των θυτών σε θύματα, όπως στην περίπτωση των δοσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας - την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας διεκδικεί από την ΟΔΓ, ως ‘καθολικού διαδόχου του Γ΄ Ράιχ’, την απόδοση των γερμανικών οφειλών και την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.  Σύμφωνα με τους αλχημιστές του ιστορικού αναθεωρητισμού, δεν υπάρχουν δωσίλογοι, η ακροδεξιά είναι απλώς μια «διαφορετική πολιτική άποψη»(!) Τη στιγμή μάλιστα που από το 2016 η πόλη γιορτάζει επίσημα την απολύτρωσή της από τους Ναζί.

Αποτελεί χρέος μας η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας , ιδιαίτερα σε μία πόλη που τόσο έχει υποφέρει από τη ναζιστική κατοχή.

Υπερασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης το οποίο δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Απαλλαγή από κάθε κατηγορία του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, καθώς και των Αλέκου Γρίμπα, Σπύρου Σακέτα

Άμεση αλλαγή του ονόματος της οδού σε οδό Αλμπέρτου Ναρ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR