Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                Θεσσαλονίκη 23/5/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ενόψει της διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων  καταθέτουμε στις ΔΔΕ Θες\νίκης σχετικές  προτάσεις- αιτήματα της ΕΛΜΕ, διαχρονικές στην πλειονότητα τους και γνωστές στις ΔΕΕ , και ζητάμε την άμεση ικανοποίηση τους .

ΓΙΑ  ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ\ ΤΡΙΩΝ :

-Ο ορισμός των επιτηρητών από κάθε σχολείο να γίνεται σε σχολείο  του αντίστοιχου δήμου ή του εγγύτερου\όμορου.  

Ζητάμε:

-την απαλλαγή των εκπαιδευτικών που θα οριστούν βαθμολογητές/τριες στο βαθμολογικό κέντρο από την υποχρέωση των επιτηρήσεων, εφόσον το επιθυμούν 

- την απαλλαγή, όπως κάθε χρόνο , των συναδέλφων-ισσών που έχουν παιδιά που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

-την απαλλαγή όσων θα συνταξιοδοτηθούν , εφόσον το επιθυμούν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ , ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΛΠ).

 

Πάγια θέση του σωματείου μας,  που χρόνια απευθύνουμε στις ΔΔΕ, είναι πως η διαδικασία και η συγκρότηση αυτών των επιτροπών θα πρέπει να γίνεται στη βάση ενός δίκαιου συστήματος  εναλλαγής. Η τακτική της συγκρότησης τους θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη  συμμετοχή  των εκπαιδευτικών (όσων το επιθυμούν και με αίτησή τους) και την συμμετοχή τους σε επόμενες εξετάσεις, στην περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπερνούν τις αντίστοιχες θέσεις.  

 

Η επί σειρά ετών τακτική της Διοίκησης να επιλέγει  και  να στελεχώνει τις Επιτροπές με τα ίδια πάντα άτομα, προκαλούσε και προκαλεί αίσθημα αδικίας και δυσφορίας στους συναδέλφους/στις συναδέλφισσες, εξαιτίας της άνισης μεταχείρισης και του αποκλεισμού τους από αυτή τη διαδικασία. Η τέλεση τους με αδιαφάνεια   αποτελεί ευνοϊκό έδαφος για συναλλαγές  και πελατειακές σχέσεις και  προκαλεί τις  δίκαιες διαμαρτυρίες των συναδέλφων σε σχέση με την έλλειψη  ισότιμης συμμετοχής τους στις επιτροπές των εξεταστικών και βαθμολογικών Κέντρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ κανένας πίνακας όσων συμμετέχουν στις επιτροπές!

 

Οι επιτροπές των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο , ώστε σταδιακά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους «παλιούς» και «νέους» να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια, με τρόπο βέβαια που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων και μακριά από κάθε λογική ανάδειξης «ειδικών στις εξετάσεις» που και προσβλητική για το σύνολο του κλάδου είναι και δε συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας και ισονομίας. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

 

Να σταματήσει η χρόνια απουσία δίκαιων και κοινά αποδεκτών κανόνων στη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών και στη στελέχωση των Βαθμολογικών Κέντρων.

 -να ζητηθούν αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς και να ανανεώνουν τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις επιτροπές σε ποσοστό τουλάχιστον  50% .

- Αντίστοιχη διαδικασία να ακολουθήσουν οι πρόεδροι των βαθμολογικών κέντρων, δηλαδή αιτήσεις συμμετοχής και ανανέωση στα πρόσωπα.

- Να δοθούν στο σωματείο  όλα τα στοιχεία με τη σύνθεση των επιτροπών των εξετάσεων της περσινής χρονιάς, αλλά και των προηγούμενων, για να μπορεί να γίνει έλεγχος και να υπάρχει διαφάνεια με έργα και όχι με λόγια. Οι  ΔΔΕ Θεσσαλονίκης  να δημοσιοποιούν τους καταλόγους των συναδέλφων που στελέχωσαν τις επιτροπές, μετά το πέρας των εξετάσεων 

-Αύξηση των αποζημιώσεων: Πάγιο αίτημα του κλάδου μας είναι να αυξήσει το ΥΠΑΙΘ τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των επιτηρητών, των βαθμολογητών, των μελών των επιτροπών και του βοηθητικού προσωπικού. Ιδιαίτερα για τους επιτηρητές, οι εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησής τους στα εξεταστικά κέντρα .

 

Επίσης καλούμε τις ΔΔΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία των εξετάσεων καθώς και η πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.


Ως ΕΛΜΕ έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις μας στις ΔΔΕ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ για τη συγκρότηση των επιτροπών και ζητάμε και νέα άμεση συνάντηση, η οποία να γίνει και με την παρουσία των υπευθύνων συμβούλων των βαθμολογικών κέντρων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR