Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 23/5/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ Ν.4823/21 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 

ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Κάθε μέρα που περνά, με την μαζική απεργία αποχή και από την ατομική αξιολόγηση και τα μπλοκαρίσματα των αξιολογητών σε σχολεία σε όλη την χώρα αποδεικνύεται όλο και πιο καθαρά ότι η αξιολόγηση, και όλο το νομοθετικό πλαίσιο του ν.4823/21, έχει ως στόχο να μετατρέψει το σχολείο σε ανταγωνιστική επιχείρηση, να δημιουργήσει ιεραρχικές και βαθμολογικές κατατάξεις των σχολείων και να μετατρέψει τις σχέσεις συναδελφικότητας σε κανιβαλικές συμβιώσεις.

Το υπουργείο  και σε αυτή τη φάση θα πάρει την κατάλληλή απάντηση από το εκπαιδευτικό κίνημα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά την απεργία- αποχή  και από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο πεδίο  που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 30/5/2023. 

 

Βήματα που ακολουθούμε μπροστά στην ολοκλήρωση της β΄φάσης (Β. Υλοποίηση της δράσης και Γ. Αποτίμηση της Δράσης σε όλα τα πεδία )

Σε συνέχεια των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και ύστερα από συνεννόηση με τη νομική σύμβουλο του σωματείου καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες :

  • για όσους/όσες είναι συντονιστές ομάδων, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων είναι σε Απεργία Αποχή τότε καταγράφουν- αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων (πλειοψηφικά) κι εγώ συμμετέχουμε  νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για τα σχολεία που ανήκουν στη ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για τα σχολεία της  ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

 Σύμφωνα με τον νόμο για την αξιολόγηση τα σχέδια δράσης, η υλοποίηση και αποτίμηση τους  είναι υπόθεση όλου του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων πλειοψηφικά συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή , δεν νομιμοποιείται κανένας,  ούτε οι συντονιστές να αναρτήσουν σχέδια δράσης ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή. 

  • για την περίπτωση που η ομάδα ομόφωνα ή πλειοψηφικά συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, τότε καταγράφουν- αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα εργασίας πλειοψηφικά ή ομόφωνα κι εγώ συμμετέχουμε νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για τα σχολεία που ανήκουν στη ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για τα σχολεία της  ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

  • Αν μόνο ο συντονιστής ομάδας συμμετέχει στην Απεργία Αποχή τότε αυτός αναρτά το παρακάτω κείμενο: 

Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης από εμένα.

   Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της τελικής φάσης  της αξιολόγησης! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

 Καλούμε επίσης τους διευθυντές/ντριες σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που βρίσκονται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις τους. 

  • Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.

Εφόσον στην απεργία αποχή  από μέντορες – συντονιστές συμμετέχει η πλειοψηφία του συλλόγου, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους διευθυντές  και από κάθε μέντορα ή συντονιστή. Σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία δεν μπόρεσε  να προχωρήσει, αφού ακόμα και στις περιπτώσεις ορισμού , δεν υπήρχε εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί. Ως εκ τούτου κανείς δε νομιμοποιείται να καταθέσει αξιολογικές εκθέσεις. 

 Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν και τώρα να  δηλώσουν και οι συνάδελφοι-σσες που ορίστηκαν από τον διευθυντή ,παρά τη θέλησή τους. και όσοι δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά υποχρεώνονται να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους ή εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

  • Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στην οποία υποτίθεται πως σταματούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δίνουν εντολές για συνέχιση της επιχείρησης  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους συμβούλους- αξιολογητές,  που ανοιχτά προωθούν την αντιεκπαιδευτική πολιτικής τους, με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Παρά τις μεθοδεύσεις ΥΠΑΙΘ , διοίκησης και αξιολογητών, που  με κάποιες εξαιρέσεις ανάμεσα τους,  χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες, πιέζουν , καθησυχάζουν , παραπλανούν, καλλιεργούν τη λογική των τετελεσμένων, ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ τους έχει αναγκάσει να αλλάζουν τα σχέδιά τους ,να  αναβάλουν επ’ αόριστον τα χρονοδιαγράμματα τους, να σταματούν έξω από τις πόρτες των σχολείων! Οι αξιολογητές σε δεκάδες νεοδιόριστους στα σχολεία της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης και να μπουν στις τάξεις. 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφους, θα συνεχίσουμε να  σταματάμε τους αξιολογητές. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις επισκέψεις συμβούλων.  

Τo ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ απαιτούμε από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσουν στη  άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Απαιτούμε να μας απαντήσουν γραπτώς στο εξώδικο που καταθέσαμε την Παρασκευή 12/5  προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ.  Η Διεύθυνση εκπαίδευσης οφείλει να σταματήσει να δίνει εντολές για συνέχιση της ατομικής αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου .Το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι σύμβουλοι- αξιολογητές και να σταματήσουν την επιχείρηση ατομικής αξιολόγησης. Η απόφαση του κλάδου είναι ισχυρή και θα μας βρίσκουν  συνεχώς μπροστά τους

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

Συνάδελφοι-ισσες η αξιολόγηση έχει στόχο την ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για όλα τα προβλήματα που οι αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές έφεραν στην εκπαίδευση. Θα γίνει το μέσο  για την εξοικονόμηση προσωπικού, την υποταγή και τον πλήρη έλεγχο των εκπαιδευτικών στις εντολές της εξουσίας, την απομαζικοποίηση του δημόσιου σχολείου και σε συνδυασμό με την αυτονομία της σχολικής μονάδας θα  οδηγήσει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Να μη συναινέσουμε να διαλύσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Να μην αποδεχτούμε την απαξίωση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων και την εξουσία του διευθυντή-manager. Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση και προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις ανάγκες της αγοράς, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

 Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια. Δύναμή μας είναι η συλλογική στάση, η μαζική συμμετοχή στην υλοποίηση των αποφάσεών μας και ο συντονισμός με τους ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα. 

  

                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR