Ads 468x60px

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 14-10-2023, 10.30 ΠΜ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                      

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ   ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ  ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ

 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 14-10-2023, 10.30 ΠΜ 


Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, με βάση την απόφαση της Γ.Σ. της (3-10-2023)  καλεί τις ΕΛΜΕ και τους  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, το Σάββατο, 14-10-2023, 10.30π.μ.  για την οργάνωση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων- δράσεων- πρωτοβουλιών  ενάντια στην αντιλαϊκή -αντιεκπαιδευτική πολιτική  της κυβέρνησης , για την προώθηση των διεκδικήσεων και των αιτημάτων του κλάδου


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει και βαθαίνει την  αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της, με το λαό και τη νεολαία να βιώνει  ήδη τις εγκληματικές συνέπειες μιας πολιτικής που ωφελεί μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου και αντιμετωπίζει οτιδήποτε αφορά την προστασία της φύσης, της  ανθρώπινης ζωής της λαϊκής κατοικίας, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και την διαβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας , ως περιττή δαπάνη.


Στην εκπαίδευση η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου , για να ολοκληρωθεί η  αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα του , των  μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

Οικονομικός στραγγαλισμός της δημόσιας εκπαίδευσης, ελάχιστοι διορισμοί, κατά πολύ μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών,  χιλιάδες κενά σε βάρος των αναγκών σχολείων και μαθητών 

Ακρίβεια και  συνεχείς ανατιμήσεις, αυξήσεις-κοροϊδία, από 40-50 ευρώ, δηλ. 1,5 ευρώ τη μέρα, καταβαράθρωση

των συντάξεων και  ασφαλιστικών δικαιωμάτων .

Συνέχιση της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ελεύθερη επιλογή σχολείου, διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εθνικό απολυτήριο , παράκαμψη του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

 Επιχείρηση  επιβολής του 30ωρου εργασίας στα σχολεία με προφορικές οδηγίες των  ΔΙΔΕ Θες/νίκης και με τη βοήθεια πρόθυμων διευθυντών, προσπάθεια η καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας και  δημιουργίας κλίματος ασφυκτικού ελέγχου, φόβου και υποταγής. 

Παράλληλα, επιβολή ενός αυταρχικού πλαισίου και προσπάθεια τρομοκράτησης, μέσω των πειθαρχικών διώξεων, των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει και διαλύει και τη δημόσια εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα δεδομένα , να οργανώσουμε έναν πολύμορφο αγώνα για  να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε την αντιδραστική- αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου. 

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ απευθύνει κάλεσμα προς ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για τη διαμόρφωση αγωνιστικού προγράμματος δράσης που θα απαντάει στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο κι ο εκπαιδευτικός.


Στην κατεύθυνση της  αγωνιστικής συνεννόησης και του συντονισμού  της δράσης των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σας καλούμε σε διαδικτυακή  σύσκεψη ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να συζητήσουμε και να συντονιστούμε σε ένα κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, στη βάση των αποφάσεων των σωματείων μας ,με βασικούς άξονες: αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί- κάλυψη τώρα όλων των κενών, συνέχιση και ενίσχυση του αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση με ισχυρό το όπλο της  απεργίας αποχής , παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, διώξεις-χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Για τη διευκόλυνση της συζήτησης το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταθέτει εισηγητικά την απόφαση της Γ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , με εκτιμήσεις για τη συγκυρία, το βάθεμα της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ιεράρχηση των διεκδικήσεων και των αιτημάτων του κλάδου, καθώς και πρόγραμμα αγώνα


Το link της σύνδεσης: https://meet.jit.si/syntonismos


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR