Ads 468x60px

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

     Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                       Θεσσαλονίκη 29/11/2023

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Πολίχνης για αυταρχική, αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. 


Ανήκουστες συμπεριφορές, που θυμίζουν παλαιότερες σκοτεινές εποχές προσπαθεί να επαναφέρει ο εν λόγω Δ/ντής «πληγώνοντας» ανεπανόρθωτα την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Όχι μόνο προσπαθεί να επιβάλει με το έτσι θέλω επιμήκυνση του εργασιακού και διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων ( απλώνοντας σκόπιμα το πρόγραμμα βάζοντας 10, 9, 8 !! κενά σε συναδέλφους, μη προχωρώντας σε αναμόρφωση προγράμματος σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού, αλλά  απαιτώντας  αυθαίρετα  και συστηματικά να γίνεται «φύλαξη», πρακτικά  επέκταση του διδακτικού ωραρίου), προκαλώντας ένα αντιπαιδαγωγικό και αντισυναδελφικό κλίμα στο σχολείο, αλλά επιδίωξε να βάλει και εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, ακόμα και με προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς και απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν η πρόεδρος και η γραμματέας του ΔΣ, την Τετάρτη 22/11/2023, επισκέφτηκαν το σχολείο.


Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια για πραγματοποίηση συνδικαλιστικής ενημέρωσης των συναδέλφων και όταν η πρόεδρος  θέλησε να μεταφέρει αιτήματα και παράπονα συναδέλφων σχετικά με το εργασιακό τους ωράριο, οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ εισέπραξαν:

  • Παρεμπόδιση της άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος, άσκηση έντονης ψυχολογικής βίας με φωνές, απειλές και σεξιστικά υπονοούμενα,  απαξίωση του σωματείου, απόπειρα άσκησης  σωματικής βίας στις εκπροσώπους της ΕΛΜΕ.

  • Ο δ/ντής φωνασκούσε και με απαράδεκτες και βίαιες χειρονομίες προσπαθούσε να τις διώξει από το σχολείοΑποπειράθηκε να κλειδώσει την Πρόεδρο του σωματείου στο γραφείο του! Απείλησε, μάλιστα, να καλέσει την αστυνομία για να τις πετάξει έξω από το σχολείο…! σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης , καθώς  παρόντες/ουσες ήταν και  συνάδελφοι/ισσες του σχολείου.


Δεν είναι τυχαία εξάλλου  η προσπάθεια του για επιβολή αυταρχικού κλίματος στο σχολείο, που διαταράσσει την ψυχική ηρεμία των συναδέλφων με  αποτέλεσμα την υπονόμευση  του παιδαγωγικού κι εκπαιδευτικού τους  έργου.


Η  στάση του είναι ενδεικτική του ρόλου που θέλει κυβέρνηση και υπουργείο να υπηρετούν οι  διευθυντές-  manager, με υπερξουσίες στο αγοραίο σχολείο τους,  στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του ενάντια στη δημοκρατική λειτουργία του, απαξιώνοντας το σύλλογο διδασκόντων. Είναι επίσης χαρακτηριστική  των επιθέσεων στο κίνημα των εκπαιδευτικών και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.


Ο εν λόγω διευθυντής, όπως και ορισμένοι άλλοι, αντί να στηρίζουν τους συναδέλφους στο καθημερινό τους έργο, να βρίσκονται μαζί με τον κλάδο στις διεκδικήσεις για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, αποδεικνύονται «Βασιλικότεροι του Βασιλέως»  , επιλέγουν να ευθυγραμμιστούν με την Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας που θέλουν «σκυφτούς εκπαιδευτικούς», για να περνάει χωρίς αντιδράσεις η αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.


Το λιγότερο που οφείλει να κάνει ο  συγκεκριμένος διευθυντής είναι να ζητήσει δημόσια συγνώμη από το σωματείο για την απαράδεκτη, πρωτοφανή συμπεριφορά του και να συνεργαστεί, όπως οφείλει με τους συναδέλφους και το σύλλογο για τα ζητήματα του εργασιακού ωραρίου τους και της  δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου.  

Το Δ. Στης Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ήδη προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού στο Διευθυντή Δ.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης, ζητώντας του να πάρει θέση για την  αυταρχική, αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διευθυντή και να παρέμβει,  απαιτώντας το αυτονόητο,  σεβασμό στα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Πληροφορηθήκαμε πως προχώρησε σε επικοινωνία με το διευθυντή , ζητώντας σεβασμό στο σωματείο και τους εκπροσώπους τους. Είναι φανερό πως προφορικές διαβεβαιώσεις δεν αρκούν, ειδικά  μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές  περιστατικό .

              


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Προφανώς τέτοιες συμπεριφορές ένα πράγμα ομολογούν, άγχος και απόγνωση. Το καταλαβαίνουμε, γιατί 

  • το σωματείο μας  σταθερά και αταλάντευτα αντιπαλεύει την επιχείρηση καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας,  την επιβολή του 30ωρου εργασίας στα σχολεία και τη δημιουργία κλίματος ασφυκτικού ελέγχου, φόβου και υποταγής που προωθείται από την αρχή της χρονιάς με τη βοήθεια πρόθυμων διευθυντών,

  • γιατί υπερασπίζεται μέχρι τέλους τη δημοκρατία στο σχολείο , αντιπαλεύει κάθε αυθαιρεσία και αυταρχισμό 

  • γιατί ενώνει όλους τους συναδέλφους στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας,  κόντρα σε λογικές ανταγωνισμού και διαίρει και βασίλευε που επιχειρούνται 

  • γιατί αντιστέκεται αγωνιστικά  στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στο κατηγοριοποιημένο και αυτόνομο σχολείο της αξιολόγησης και της εργασιακής εξουθένωσης, δυναμώνει τον αγώνα του για το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά  και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στα εργασιακά, τα μισθολογικά και παιδαγωγικά ζητήματα.  


Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει η βία,  η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός ! ,όπως δεν πέρασε και τα προηγούμενα χρόνια, τόσο με τη σημερινή όσο και με προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Στηρίζουμε τους συναδέλφους/ισσες του σχολείου και τα αιτήματα τους για σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είμαστε στο πλευρό τους, ΚΑΝΕΙΣ/ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.   Συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, ενωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων σε κάθε σχολείο, αντιμετωπίζουμε κάθε αυταρχική συμπεριφορά  των στελεχών της εκπαίδευσης, μπλοκάρουμε στην πράξη τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, αγωνιζόμαστε για όλα όσα αξίζουν σε εμάς και τους μαθητές μας! 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR