Ads 468x60px

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

 


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Θεσσαλονίκη 20/11/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24/11/2023 στις 2.30 μ.μ. 


Συμπληρώθηκαν φέτος 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2013, όταν 2.500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων καρατομήθηκαν από το δημόσιο σχολείο και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης. 

Ο αποκεφαλισμός του δημόσιου σχολείου που επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιτρέψαμε να περάσει! Τα σωματεία μας με παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα που κράτησε δύο χρόνια φτάσαμε στην πολυπόθητη νίκη.  Το 2015 πετύχαμε να επαναλειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ οι τεχνικές ειδικότητες που σε μια μέρα, θυσία στο βωμό των συμφερόντων των ιδιωτικών σχολών, εξοστρακίστηκαν από το δημόσιο σχολείο. 

Οι συνάδελφοι-ισσες μας που βίωσαν δραματικές καταστάσεις, αλλά ήταν και πρωταγωνιστές στον μεγαλειώδη αγώνα, μαζί με όλον τον κλάδο, δεν υποτάχθηκαν στις αντιδραστικές πολιτικές που θέλησαν να τους πετάξουν έξω από τα σχολεία. Αρνήθηκαν να γίνουν αριθμητικά στοιχεία στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων στα πλαίσια των βάρβαρων πολιτικών που απαίτησε η Ε.Ε. και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις. Συγκρότησαν επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα, συσπειρώθηκαν μέσα από τα σωματεία μας, αποτέλεσαν την ατμομηχανή του μεγάλου αγώνα.

Στις διεκδικήσεις του κλάδου για τους συναδέλφους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως το 2015 ήταν και η επιστροφή των χρημάτων του 25% του εισοδήματός τους που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, καθώς και η προσμέτρηση των αντίστοιχων ποσών στις συντάξιμες αποδοχές, όταν οι συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται. Για τις διεκδικήσεις αυτές όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ  οργανώθηκαν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα. 


Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που με δική της ευθύνη, όταν ήταν  στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να  αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» που συνεχίζει να ακολουθεί τη ζωή των συναδέλφων. 

Όλοι όσοι βιώσανε το καθεστώς της διαθεσιμότητας απόλυσης, σε όποια κατάσταση εργασιακή και αν βρίσκονται σήμερα, είτε είναι συνταξιούχοι, είτε στα σχολεία, είτε αλλού, όσο και τα σωματεία μας, οφείλουν να συνεχίσουν να διεκδικούν την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση και την άρση όλων των αρνητικών συνεπειών που ακολουθούν τους συναδέλφους εξαιτίας της άδικης και αντισυνταγματικής διαθεσιμότητας που υπέστησαν.

Οι αγώνες του κλάδου αποτελούν παρακαταθήκη και έμπνευση για να σταματήσουμε τη νέα αντιεκπαιδευτική επέλαση  στο δημόσιο σχολείο και την εργασία μας, για την άρση των συνεπειών του καθεστώτος της διαθεσιμότητας απόλυσης .

Το δίκαιο του αιτήματος να δώσει νέα ώθηση στους αγώνες των σωματείων μας. Να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση  και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωσή του.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, μετά την πετυχημένη εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το καθεστώς της διαθεσιμότητας που συμμετείχαν, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και στην κινητοποίηση την Παρασκευή 24/11/2023 στις 2.30 μ.μ. συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ για αποκατάσταση αδικιών για συναδέλφους από διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε – διεκδικούμε 

  • Επιστροφή του 25% του μισθού τους που παράνομα παρακρατήθηκε για δύο χρόνια

  • Να προσμετρηθεί το αντίστοιχο ποσό στις συντάξιμες αποδοχές τους 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR