Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Η Β΄ ΕΛΤΕΕ-Θ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 


  

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Θεσσαλονίκη 5/12/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



 ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΕΚ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!


ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ 20/12

 

Η διοίκηση της Β΄ ΕΛΤΕΕ-Θ καλεί σε εκλογές που θα γίνουν ηλεκτρονικά και δια ζώσης “μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων” και για τη διευκόλυνσή τους, όπως λέγεται.. Χωρίς να υπολογίζει  ότι εγείρονται ζητήματα διαβλητότητας και διασφάλισης της μυστικότητας της ψηφοφορίας, υλοποιεί  την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο Χατζηδάκη στα σωματεία, ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονικά μητρώα μελών  και καταγραφή-φακέλωμα των διαδικασιών των σωματείων, με σκοπό την μετατροπή τους σε γραφειοκρατικές σφραγίδες, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους ,την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους, για  σωματεία χειραγωγούμενα από το κράτος και τους μηχανισμούς του με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων μας. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής όπου ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ - ΠΕΚ σε πλήρη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στήσανε ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά και δεν επέτρεπαν να ψηφίσουν συνάδελφοι που προσέρχονταν να ψηφίσουν, γιατί δεν το είχαν δηλώσει από πριν. 

Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (από όπου η ΟΛΤΕΕ έχει αποκλειστεί και δεν μπορεί να συμμετέχει ως διασπαστικό σωματείο) αποφάσισε να μην εφαρμόσει κανένα σωματείο ηλεκτρονικές εκλογές και το ν. Χατζηδάκη, το ίδιο ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ.

Η Β΄ ΕΛΤΕΕ-Θ , για να συμπαρασύρει   να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί στις εκλογές της, χρησιμοποιεί το μανδύα του δήθεν ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου αποκρύπτοντας  πως στις εκλογές της ΕΔΟΘ οι αντιπρόσωποι τους ψηφίζουν κυβερνητικές παρατάξεις. Ποια ενότητα υπερασπίζονται, όταν κάνουν προσκλητήρια διάσπασης και καλούν συναδέλφους των ΕΠΑΛ και  ειδικότητες από Γυμνάσια και Λύκεια να διαχωριστούν από τον κλάδο και να εγκαταλείψουν τις ΕΛΜΕ; Σημειώνουμε ότι ΕΛΤΕΕ  υπάρχουν σε ελάχιστους νομούς και κυρίως εμφανίζονται δια της ΟΛΤΕΕ.

Επειδή τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι κοινά και είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής  – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  χρειάζεται η ενίσχυση του ενιαίου αγώνα όλων των εκπαιδευτικών

Η δύναμη του οργανωμένου κλάδου αποδείχθηκε στον μεγάλο αγώνα της διαθεσιμότητας, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έδωσαν τη μάχη για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός μέσα από τα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ.

  Η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ στο μεγάλο αγώνα του κλάδου ενάντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης πρωτοστάτησε για να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι πίσω στα σχολεία τους. 

Το δρόμο του αγώνα βαδίζει και ενάντια στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, όταν οι ΕΛΤΕΕ ταυτίστηκαν με το υπουργείο, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα για τη δημιουργία φόβου και σύγχυσης. 

Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι νεοδιόριστοι μαζί με την ΕΛΜΕ δίνουν τη μάχη στα σχολεία να αποτρέψουν την είσοδο των “συμβούλων” επιθεωρητών, η ΕΛΤΕΕ να υπονομεύσουν αυτό τον αγώνα! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΟΛΤΕΕ στέκεται απέναντι στις μεγάλες μάχες του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση. Η κριτική της, εξάλλου, σε αυτή αφορά σε επιμέρους πλευρές και όχι στο σύνολό της (π.χ “προχειρότητα”, “μη αμειβόμενη” χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση”, “αποσπασματική” κ.λ.π).  

Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η υπονόμευση δε θα γίνουν ανεκτά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε αυτούς που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του Υπουργείου να υπονομεύσουν τον αγώνα μας.


Καλούμε τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ  να στείλουν  ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τα σωματεία μας σε τηλεσωματεία, να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των ηγεσιών των ΕΛΤΕΕ. Να συμμετέχουν  στις εκλογές των ΕΛΜΕ, στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΜΑΖΙΚΉ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20/12,12.30-7.00μμ 

 ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/12 ΣΤΙΣ στις  6.30μμ

ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ 26ΟΥ- 32ΟΥ Γ/ΣΙΟΥ, 23ΟΥΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 (ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 17-19 ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑ-Θ (ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ)



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR