Ads 468x60px

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ: ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

 Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                  Θεσσαλονίκη 11/1/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕικόνα που περιέχει κείμενο, γραμματοσειρά, λογότυπο, επωνυμία

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ! 



Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αναδείχθηκε μέσα από τους αγώνες που έχει  δώσει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια είναι η λειτουργία του σωματείου ως συλλογικότητα που πρέπει να συσπειρώνει, να δραστηριοποιεί τους συναδέλφους με στόχο τη συνοχή και την αγωνιστική ενότητά τους στο δρόμο των αποφασιστικών αγώνων που καλούνται να δώσουν. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. οφείλει να προάγει συνδικαλιστικές αρχές και μέτρα που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες της ΕΛΜΕ, θα συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και της ΕΛΜΕ.  Για τη συσπείρωση στο σωματείο  και την ενότητα  στη βάση των αποφάσεων του κλάδου, των ΓΣ και του ΔΣ οφείλουν να δράσουν όλα τα μέλη του.  Μια τέτοια στάση των μελών του ΔΣ θα συμβάλλει στην καλύτερη συσπείρωση των μελών της ΕΛΜΕ. 


Κρίνουμε αναγκαία την στήριξη των σωματείων μας με τη συμβολή όλων των συναδέλφων, ώστε οι εκπαιδευτικοί από κοινού με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε ουσιαστικούς αγώνες. Τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να ανακοπούν.  Σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη να οργανωθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. 


Την αναζωογόνηση και την υλοποίηση μαζικά των αποφάσεων της ΕΛΜΕ πιστεύουμε ότι, μεταξύ άλλων, μπορεί να υπηρετήσουν οι εξής αποφάσεις μας:  

ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ\ΙΣΣΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

«ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ»


Όρος και προϋπόθεση για την υλοποίηση όλων των αποφάσεων της ΕΛΜΕ αποτελεί η μαζική εγγραφή και συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες του σωματείου. Το Δ.Σ. θα οργανώσει  πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων , ιδιαίτερα των αναπληρωτών\τριων , για την αναγκαιότητα της μαζικής εγγραφής τους στο σωματείο μας, την Γ΄ ΕΛΜΕ και της παρουσίας όλων μας στις διαδικασίες και δράσεις της ΕΛΜΕ.


 Στην κατεύθυνση αυτή  :

  • Με ευθύνη των μελών του ΔΣ  συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών

  • Προχωράμε σε συσκέψεις της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους. Συγκρότηση επιτροπής αναπληρωτών\ τριων της ΕΛΜΕ 

  •  Έκδοση οδηγού δικαιωμάτων των αναπληρωτών\τριων  συναδέλφων 


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


  • Συνεδριάσεις ΔΣ – συγκρότηση επιτροπών 

-Καθιέρωση μόνιμης συνεδρίασης του Δ.Σ. κάθε δεύτερη εβδομάδα, ημέρα Τρίτη, έκτακτα όταν ζητηθεί. 

 Τα θέματα ημερήσιας διάταξης  του Δ.Σ. να κοινοποιούνται  έγκαιρα  στα σχολεία

- Ενημερωτικό συνοπτικά των αποφάσεων του ΔΣ μετά από κάθε συνεδρίαση. Καλύτερη αξιοποίηση του blog της ΕΛΜΕ. 

- Το ΔΣ θα ενισχύσει την ενημέρωση των συναδέλφων με πιο συχνές επισκέψεις των μελών του στα σχολεία.  Ζητούμε την συμβολή και την βοήθεια των διευθυντών σ αυτή την προσπάθεια. 

-Συστηματική προβολή των αιτημάτων μας στα ΜΜΕ. Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης να αξιοποιηθούν το email gelmeth3@gmail.com το blog http://3elmethess.blogspot.gr/ και η σελίδα μας στο   fb Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  που μπορούν να συμβάλουν και στην οριζόντια επικοινωνία σχολείων και των συναδέλφων  για τα συνδικαλιστικά, εκπαιδευτικά κ.α. θέματα.


- Συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής αγώνα για στήριξη αποφάσεων, κινητοποιήσεων, δράσεων ΕΛΜΕ. Απεργιακές Επιτροπές που θα συγκροτούνται από τις Γ.Σ. της ΕΛΜΕ . Παρεμβάσεις στις  Διοικήσεις.

 -Συγκρότηση επιτροπών ή ομάδων εργασίας, όπως Επιτροπή αναπληρωτών / Επιτροπή για την Τεχνική Εκπαίδευση /Πολιτιστική Επιτροπή (Κινηματογράφος, Θέατρο, να προγραμματίσουμε από κοινού με τα σχολεία αφιερώματα και να παρουσιάσουμε δημιουργικές και καλλιτεχνικές πλευρές συναδέλφων)/επιτροπή για το έμφυλο . 

Θα προγραμματιστούν ειδικές συναντήσεις - συσκέψεις με καλέσματα, ενημερωτικά προς τους συναδέλφους και έκδοση αφίσας. 

  • Ο θεσμός των συνδικαλιστικών αντιπροσώπων

Άμεση προτεραιότητα ο ορισμός σε κάθε σχολείο συνδικαλιστικών αντιπροσώπων -συνδέσμων, η οποία να  ολοκληρωθεί μέσα στο Φλεβάρη. Μετά  τον ορισμό τους θα γίνει κοινή συνάντηση του Δ.Σ. με τους  αντιπροσώπους για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.  Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για όλα τα θέματα της ΕΛΜΕ και θα μπορούν να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μεταφέροντας προτάσεις και αποφάσεις των σχολείων τους. Δημιουργία λίστας με τα e-mail των συνδέσμων και όσων άλλων συναδέλφων επιθυμούν. 

  • Σύλλογοι διδασκόντων σε ουσιαστικό και αγωνιστικό ρόλο

Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να γίνει κύτταρο συζήτησης, ενότητας και δράσης με διαρκή ανατροφοδότηση με το ΔΣ και τις ΓΣ.

Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων μπροστά στην ανοιχτή επίθεση της κυβέρνηση στα πλαίσια των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισε και πρόκειται να ψηφίσει (ενίσχυση του ρόλου του Διευθυντή, μέντορες, συντονιστές, νομοσχέδιο για την Τεχνική Εκπαίδευση κ.ά.).  

Το Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρόλου των συλλόγων, όπου κρίνονται σοβαρότατες μάχες και εξελίξεις (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση,  εξετάσεις PISA, υποχρεωτικές υπερωρίες, παραβιάσεις ωραρίου εργασίας, μετακινήσεις, κ.λ.π.). Σε αυτά τα πλαίσια είναι απαραίτητη η συζήτηση, ενότητα και δράση του συλλόγου, με διαρκή ανατροφοδότηση με τις Γ. Σ., τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο, την αξιοποίηση των αντιπροσώπων, την οριζόντια επικοινωνία των σχολείων .


  • Αγωνιστικός συντονισμός και κοινή δράση  των πρωτοβάθμιων σωματείων 


Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή μας στον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, και των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ , τοπικά και πανελλαδικά, των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων, των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  στην κατεύθυνση του ενωτικού, μαχητικού, πολύμορφου, αποφασιστικού πανεκπαιδευτικού αγώνα.


  Το Δ.Σ. να συμβάλλει στην κοινή δράση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, των Συλλόγων Π.Ε., καθώς και Συλλόγων Γονέων, μαθητών και των Φοιτητικών Συλλόγων .Μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των ΕΛΜΕ να οργανωθεί κοινή σύσκεψη των ΕΛΜΕ για την επαναλειτουργία του διελμικού. 

Να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τη  σύνδεση με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, είτε σχεδιάζοντας παρεμβάσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, είτε  οργανώνοντας κοινές δράσεις. 


  • Ενίσχυση της  πολιτιστικής-μορφωτικής  ομάδας της ΕΛΜΕ.


Κυρίαρχη θέση στις αγωνίες των εκπαιδευτικών είναι το αξιακό περιεχόμενο που πλαισιώνει τον παιδαγωγικό μας ρόλο, καθώς και τη στάση μας στο σχολείο, τη ζωή και την κοινωνία. Οι διάφορες  μορφωτικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, λοιπόν, εκλαμβάνονται ως ένα  αναγκαίο κεφάλαιο για το εκπαιδευτικό κίνημα και θα πρέπει να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Πολιτιστική δράση, ημερίδες για το περιεχόμενο των βιβλίων και των Α.Π., εκπαιδευτικές προτάσεις, όμιλοι, έρευνες, κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ , θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, εκθέσεις, συνεστιάσεις, παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου συναδέλφων κ.λπ. Καλούμε όσους/ες συναδέλφους ενδιαφέρονται να την πλαισιώσουν. 


Καλούμε σε πρώτη συνάντηση για την επαναλειτουργία- συγκρότηση της πολιτιστικής ομάδας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στα γραφεία της ΕΛΜΕ στην ΕΔΟΘ.

  • Αντιπολεμικές δράσεις- κινητοποιήσεις- Αντιφασιστικές δραστηριότητες.


 Συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας  σε αντιφασιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Η ΕΛΜΕ, αξιοποιώντας αντιφασιστικές δράσεις του κινήματος,  , τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό  έγκαιρα θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να οργανωθούν πολύμορφες δράσεις με αντιφασιστικό  και αντιπολεμικό περιεχόμενο στα σχολεία και καλεί κάθε συνάδελφο-ισσα να συμβάλλει με τις προτάσεις και ιδέες του .


  • Αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ 

 Η Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ  συνεχίζουμε τις αιμοδοσίες των σωματείων μας. Περισσότεροι από 250 συνάδελφοι είναι αιμοδότες και συμμετέχουν κατά διαστήματα στις αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ. Λειτουργεί ιστοσελίδα των ΕΛΜΕ για την αιμοδοσία και τη διαχειρίζεται η υπεύθυνη συνάδελφος της αιμοδοσίας. Σε συνεδρίαση της ΕΛΜΕ που θα συμμετέχει κι η υπεύθυνη αιμοδοσίας θα συζητήσουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης των αιμοδοτών.


•Κάρτα ΟΑΣΘ

   Θα συνεχίσουμε και φέτος την διαδικασία χορήγησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ στους  

   συναδέλφους (υπεύθυνος από το ΔΣ ο συνάδελφος Δημήτρης Καπέτης)


 Επικοινωνία με τα μέλη  του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

                                    τηλ.                                e-mail

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιάννα Λαθήρα 

6978300483

lathgi@yahoo.gr 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Παλάντζας

6977444398

palantzasnik@gmail.com

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευδοξία Θεοδωρίδου

6981325650

eudoxia4343@gmail.com

ΤΑΜΙΑΣ

Δημήτρης Καπέτης

6975851857

e-    dimitriskapetis@gmail.com

ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Αλέξης Ρίζος

6998454979

alexisrizos@gmail.com

ΜΕΛΗ

Μιχάλης Λεγάκης

694469531

michael.legakis@gmail.com

ΜΕΛΗ

Μαρία Σιδηροπούλου

6977011575

marsidirop@gmail.com


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


Περιμένουμε προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων  και τους συναδέλφους

 για την καλύτερη λειτουργία του σωματείου μας.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR