Ads 468x60px

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις. Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ την Τρίτη 16/1 στις 2.30 μ.μ. στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                        Θεσσαλονίκη 13/1/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις 

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και τη ΓΣ της ΕΛΜΕ που αποφάσισε τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Να σταματήσει τώρα  η πειθαρχική  δίωξη του Βασίλη Μορέλα και των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ 

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ                                                                                                  τη Τρίτη 16/1 στις 2.30 μ.μ. στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣΠρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος). Σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και συναδέλφων  που έγιναν πριν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ, ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ αρνήθηκε να δώσει στους συναδέλφους μέλη της ΕΛΜΕ που διώκονται το φάκελο που παρέλαβε από τον εισαγγελέα, όπως και να ενημερώσει οτιδήποτε σχετικά με τη δίωξη (πότε παρέλαβε το φάκελο, αν έχει ήδη ξεκινήσει τις ΕΔΕ, κ.ά.). 

Επέμενε ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακά. Η απαράδεκτη στάση του αποδεικνύει όχι μόνο ότι δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, που είναι το αίτημα των ΕΛΜΕ, αλλά ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες, γιατί αλλιώς, μετά από τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας, ό ίδιος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι αποδέχεται το αίτημα των ΕΛΜΕ και μάλιστα όταν σε όλες τις διαμαρτυρίες οι διωκόμενοι είναι παρόντες και έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για τις αποφάσεις που τους αφορούν. 

Η Διοίκηση κινείται ύπουλα γιατί έχει επίγνωση  για την κατακραυγή του κλάδου να διώκονται μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ σε σύμπλευση της διοίκησης και της παραδιοίκησης και σε εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη. Μάλιστα ο κ. Ρουμπίδης που συμμετείχε στις κοπές της πίτας και σε εκδηλώσεις της ΔΑΚΕ της Ε ΕΛΜΕ-Θ, πήρε μέρος στη ΓΣ που διέγραψε το ΧΒ για να τον στηρίξει, ενώ ανήκε σε άλλη ΕΛΜΕ, δεν αντέδρασε στα αίσχη που έκανε ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ και θα περίμενε κανείς, αν είχε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, να είχε ζητήσει την εξαίρεσή του από τις διώξεις μας, γιατί αποδεδειγμένα έχει ταυτιστεί με την παράταξη της ΔΑΚΕ και τους διώκτες της ΕΛΜΕ. Το ίδιο φυσικά θα έπρεπε να είχαν κάνει κι οι αντικαταστάτες του στη Διοίκηση, η κ. Τιρικανίδου και ο κ. Δανδίκας, από τους πρωταγωνιστές στις βιαιότητες των μελών της ΔΑΚΕ στη ΓΣ της ΕΛΜΕ και των μηνύσεων κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της, που έχουν χρηστεί μέλη της Διοίκησης!    

Στο συνάδελφο  Β. Μορέλα ασκείται πειθαρχική δίωξη  και ΕΔΕ μετά από εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί και ο ίδιος και μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, τη ΓΣ, το σωματείο και τις διαδικασίες του. 

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια και αναμειγνύονται ξεκάθαρα σ αυτά μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της.

Καμία πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα και στα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και πήρε αποφάσεις, με τη διαγραφή του  ΧΒ,  ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ. 

Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις  αποφάσεις  και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να βγάλουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και να καλέσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ τη Τρίτη στις 2.30μμ στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης της ΕΛΜΕ και των διωκόμενων μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ και να απαιτήσουν να σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR