Ads 468x60px

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Πάμε θέατρο με την Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                              Θεσσαλονίκη  23/4/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


 Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και το σωματείο δεν είναι μόνο για τους αγώνες, η Γ ΕΛΜΕ-Θ σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 9:00 μ.μ., στη μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα με βγάλανε, Μαρίκα με λένε», που ανεβάζει το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός»).

Η παράσταση, βασισμένη σε κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και επενδεδυμένη με τραγούδια του παραδοσιακού λαϊκού πενταγράμμου αλλά και πρωτότυπες μουσικές του Γιώργου Ανδρέου, ανατρέχει στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού των δεκαετιών 1920-1960 μέσα από τη ματιά και τα βιώματα  σπουδαίων ερμηνευτριών, που ταυτίστηκαν μαζί του και το σημάδεψαν.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης, «το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι του προηγούμενου αιώνα. Οι γυναίκες του τραγουδιού μας, ηρωίδες της σκηνής και της ζωής, με την τέχνη τους και την πίστη τους στο θαύμα υψώθηκαν σε θαυμαστά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού. Οι φωνές τους έχουν συνοδέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν αλλά και οι ζωές που έζησαν αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και πνευματική παρακαταθήκη».

Επί σκηνής τα τραγούδια ερμηνεύουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη και η Παναγιώτα Βιτετζάκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR