Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σχετικά με την νέα εγκύκλιο Κατσαρού


 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                Θεσσαλονίκη 7/4/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


    

       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΓΙΑ!

 ΔΥΝΑΜΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ, 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

               

Στις 3 του Απρίλη του 2024 η κυβέρνηση της ΝΔ δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Γ. Κατσαρού, εξέδωσε εγκύκλιο (34412/Ε3/03.04.2024) με την οποία ζητάει να αντικατασταθούν (αφού παυθούν;) από τη θέση τους όλοι/ες οι διευθυντές/ντριες –προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το υπουργείο βλέπει ότι το δικαστικό πραξικόπημα δεν πέρασε, βλέπει την μεγάλη αντίδραση μας που οδήγησε σε μαζικές ΓΣ και προκήρυξη νέας απεργίας αποχής και επιτίθεται στις/στους αγωνίστριες/ες προϊσταμένες/ους και διευθυντές/ντριες που στάθηκαν στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο της Παιδείας επιδιώκοντας να εφαρμόσουν την πολιτική που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση: 

-αφού μας έστειλαν 14 φορές στα δικαστήρια, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και  κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

-αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν τη συνθηκολόγηση άνευ όρων του εκπαιδευτικού σώματος, το οποίο με ιστορικές μαζικές συνελεύσεις αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα

απειλούν τώρα με  παύση στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών και προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας!

Η νέα τρομοκρατική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ ευθεία βολή στο απεργιακό δικαίωμα .

Όταν ένα υπουργείο επιχειρεί να  παύσει με μια εγκύκλιο εκατοντάδες προϊσταμένες/μένους και διευθυντές/ντριες, χτυπώντας το δικαίωμά τους/μας στην απεργία, πάει να εγκαθιδρύσει εργασιακό και παιδαγωγικό μεσαίωνα! 

Οι συνάδελφοι-ες διευθυντές-ριες, συμμετέχουν με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου στην απεργία αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ. Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία ποινή καμιά καθαίρεση δε μπορεί να προκύψει για κάποιον δημόσιο υπάλληλο  που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου. Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος μας γυρνούν σε αλήστου μνήμης εποχές.

 Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση ,κόμματα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ,  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή!

Οι στιγμές είναι ιστορικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Πάνω από 42 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει αφήσει να προχωρήσει η αξιολόγηση παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά. Ούτε και τώρα θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας γυρίσει στην εποχή του επιθεωρητισμού και της υποταγής, και  να μετατρέψει  την παιδεία εμπόρευμα και τους μαθητές με τις οικογένειές τους, πελάτες, και τα σχολεία σε επιχειρήσεις. Δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας και  να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας.

 Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (διευθυντές εκπαίδευσης που  ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης –τα συμβούλια επιλογής και τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!   Όσες, όσοι επιχειρήσουν να το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη  και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό.

Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες, ους!


Τώρα είναι η στιγμή το εκπαιδευτικό κίνημα να απαντήσει στο υπουργείο και την κυβέρνηση κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, δυναμώνοντας τη συμμετοχή στην απεργία –αποχή και απαντώντας με άμεση απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αναγκαία συνθήκη για να απαντηθεί η επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε:


  • 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία στις 12/4, με κήρυξη στάσεων εργασίας από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ  (3+3)  .Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει σχετική απόφαση. Συμμετοχή στην πανεργατική 17/4


  • Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις με κάθε τρόπο και παράλληλα (ΑΔΕΔΥ -ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ)


  • Διεύρυνση των πρωτοβάθμιων σωματείων που κηρύττουν τα ίδια Απεργία Αποχή (ήδη 77 Σύλλογοι ΠΕ και 40 ΕΛΜΕ έχουν προκηρύξει)

  • Κινητοποίηση των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ στις Διευθύνσεις  Π.Ε. και Δ.Ε  Δυτικής ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ την Πέμπτη 11-4,στις  2 το μεσημέρι, απαιτώντας  να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος Κατσαρού.


  • Πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης για τη  συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!  Οι εκπαιδευτικοί και το εκπαιδευτικό κίνημα χρειαζόμαστε την άμεση θέση και στήριξη του αγώνα μας από φορείς, σωματεία, συλλογικότητες  .


Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας  και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Αυτοί με δίκες, διώξεις, τρομοκρατία

εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR