Ads 468x60px

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΙΘ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                            Θεσσαλονίκη 19/7/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΙΘ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ 


Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση και συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του ΔΣ της ΕΝΙΘ και Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, αξιοποιώντας ως πρόσχημα παράλειψη της διοικητικής υπηρεσίας.


Την  στιγμή που το ΕΣΥ στενάζει από την υποστελέχωση και ο υπουργός Υγείας απειλεί ιδιώτες γιατρούς με επίταξη, η Διοίκηση του ΨΝΘ προκλητικά αρνείται να υπογράψει παράταση της σύμβασής της. Μάλιστα, στις 17/7 αποφάσισε την αναγκαστική μετακίνησή της στο Γ.Ν. Παπανικολάου, ομολογώντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αναγκαιότητα να παραμείνει στη δουλειά της. 24 ώρες μετά, στις 18/7 κρυφά και χωρίς καν  να την ενημερώσει αποφασίζει ουσιαστικά την απόλυση της!


Η διοίκηση του ΨΝΘ επιδίδεται σε κρεσέντο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που υπηρετεί την επιχειρηματική λειτουργία του «νοσοκομείου ΑΕ». Η απόλυση έρχεται λίγες μέρες μετά την κλήση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ενάντια σε απολυμένους συμβασιούχους στην καθαριότητα και μετά την επιβολή άδικων προστίμων σε συναδέλφους της τεχνικής υπηρεσίας,. Άλλωστε, είναι συνήθης και διαχρονική τακτική των κυβερνήσεων  η καταστολή και ο αυταρχισμός απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την αντιλαική πολιτική τους!


Δεν είναι καθόλου τυχαία η στοχοποίηση της συναδέλφου που σταθερά πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία κόντρα στην επιχειρηματική δράση του ΕΣΥ και τη διείσδυση των ιδιωτών, καθώς και η πρωτοπόρα συμβολή της  στην πρόσφατη απεργία  ενάντια στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει τη δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση και προωθεί την ιδιωτικοποίηση της. 

Στα πλαίσια της  συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ στο Δημόσιο σύστημα υγείας και  στα δημόσια αγαθά που τα παραδίδει στους επιχειρηματίες και τον ανταγωνισμό της αγοράς , σε συνέχεια της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με διαδοχικές προσπάθειες απολύσεων συμβασιούχων και εισόδου εργολάβων στα νοσοκομεία, με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, η κυβέρνηση «βγάζει» από το ΕΣΥ την Ψυχική Υγεία και την απεξάρτηση για να γίνει ένα ελκυστικό φιλέτο για τους ιδιώτες σε βάρος των αναγκών, της υγείας και της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας. 


ΟΙ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ  ΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Με όπλο την αλληλεγγύη των εργαζομένων, την κλιμάκωση των αγώνων να μπλοκάρουμε  και να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια και την επιχείρηση στοχοποίησης και δίωξης των αγωνιστών\ τριων.  Για αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόληψη ενάντια στην εμπορευματοποίηση.Για λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τα κοινωνικά αγαθά και  όχι για τις πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη του κεφαλαίου. 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR