Ads 468x60px

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΘΕΣΤΩΣ( 4 ΜΟΡΙΑ) ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                            Θεσσαλονίκη 19/7/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΘΕΣΤΩΣ( 4 ΜΟΡΙΑ) ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ 

(3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ,  2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ  ΓΕΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ) 

ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ.


Η ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ με έγγραφό της προς την Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στις  18/07/2024 ζήτησε να αποστείλουμε μέχρι την Παρασκευή 19/07/2024 και ώρα 11.00 !! την πρότασή μας για τα μόρια συνθηκών διαβίωσης στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας. Μια τέτοια εξπρές διαδικασία, χωρίς να υπάρχει η σχετική πρόταση της ΔΔΕ Δυτικής Θες\νικης  και δίχως τη δυνατότητα των αναγκαίων συνεννοήσεων και μεταξύ των ΕΛΜΕ και με τα σχολεία ευθύνης μας μόνο ως προσχηματική μπορούμε να την εκλάβουμε , προκειμένου η  διοίκηση να τεκμηριώσει ,να  «νομιμοποιήσει» και  να υλοποιήσει τις   επιλογές της  . 

Αν η ΔΔΕ ενδιαφέρεται πραγματικά για τις θέσεις του σωματείου και των σχολείων, οφείλει να  προχωρήσει σε οργανωμένη συζήτηση,  καταθέτοντας στα σωματεία μας το συνολικό της σχέδιο και όχι αποσπασματικές και επιλεκτικές προτάσεις και σε χρονικό διάστημα που θα επιτρέπει τις αναγκαίες συνεννοήσεις.

Με αυτές τις ενστάσεις το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ως ΕΛΜΕ είναι πως  οποιαδήποτε αναμοριοδότηση των σχολείων της ευθύνης μας δεν μπορεί παρά να είναι στη λογική της επαναφοράς των μορίων τους  στο προ του 2018 καθεστώς( 4 μόρια) και της ισότιμης αντιμετώπισης  όλων των σχολείων μας ,  καθώς ίδιοι είναι οι  λόγοι που συντρέχουν  για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία τους.  


Όπως είναι γνωστό , το 2018 το τότε υπουργείο παιδείας με απόφαση του προχώρησε σε συνολική αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων,  υποβιβάζοντας σε κατηγορία περίπου 430 σχολεία, πανελλαδικά και 19 στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η ΟΛΜΕ ,  η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, όπως και οι άλλες ΕΛΜΕ-Θ ,  όχι μόνο διαφώνησαν με την τότε πρόταση, ζητώντας την απόσυρση της,  αλλά προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις επισημαίνοντας πως ο υποβιβασμός  των σχολείων θα αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια του υπουργείου για καταργήσεις τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων και άρα για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και θα καταστήσει την ήδη δύσκολη στελέχωση των απομακρυσμένων σχολείων ακόμα δυσκολότερη

Από  τα σχολεία ευθύνης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τότε υποβιβάστηκαν  το  3ο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, το Γυμνάσιο Βαθύλακου, , και  2ο Γυμνάσιο και  ΓΕΛ Κουφαλίων, Γι αυτό και προχωρήσαμε σε  ανακοινώσεις καταγγελίες και  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  των ΕΛΜΕ-Θ αλλά και των τότε συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, ιδιαίτερα του 2ο Γυμνασίου και  ΓΕΛ Κουφαλίων.

 

 Δυστυχώς οι εξελίξεις και  στα πλαίσια μέτρων της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν  τους φόβους μας , οδηγώντας σε συρρίκνωση των σχολείων που υποβιβάστηκαν και  υπονομεύοντας τη λειτουργία τους.


Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε υπομοριοδότηση των σχολείων και ζητάμε για όλα τα σχολεία ευθύνης μας (3ο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου,  Γυμνάσιο Βαθύλακου, ,   2ο Γυμνάσιο και  ΓΕΛ Κουφαλίων ) την επαναφορά των μορίων τους  στο προ του 2018 καθεστώς( 4 μόρια) και την ισότιμη αντιμετώπιση τους . καθώς ίδιοι είναι οι  λόγοι που συντρέχουν  για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία τους.  

Τονίζουμε πως κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή κλεισίματος σχολείων θα βρει απέναντι της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

  Επισημαίνουμε, όχι μόνο την αναγκαιότητα της κατάργησης της υπομοριοδότησης  των σχολείων μας, άλλα και  τη στήριξη τους με κάθε τρόπο: μόνιμο προσωπικό (μαζικοί διορισμοί και μεταθέσεις) λιγότεροι μαθητές\ τριες στο τμήμα (20 στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια),εξοπλισμός και σύγχρονες υποδομές, κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων των τελευταίων ετών που υπονομεύουν τη λειτουργία των σχολείων  (αύξηση ωραρίου, ωράριο υπευθύνων εργαστηρίων, περικοπές ωρών, μαθημάτων, ειδικοτήτων, προγραμμάτων, προϋποθέσεις για την διδασκαλία ξένων γλωσσών, μαθητών με ειδικές ανάγκες, αριθμός παιδιών στο τμήμα, αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων,  κοκ. ) 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR