Ads 468x60px

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΌΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΠΕΜΠΤΗ 19/9, 2ΜΜ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                      Θεσσαλονίκη 17/9/2022

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης





ΌΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΠΕΜΠΤΗ 19/9, 2ΜΜ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

 Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. 

 (κηρύσσουμε μονόωρες και δίωρες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων)


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ της Δ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/9 στις 14.00 κινητοποίηση με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά από κάλεσμα της Δ ΕΛΜΕ και με αποφάσεις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ για την κλήση σε απολογία που δέχτηκαν επτά εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της Δ ΕΛΜΕ, του 1ου ΓΕΛ Πυλαίας από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζωή Βαζούρα, επειδή έκαναν απεργία αποχή από τους μέντορες και συντονιστές. 

Τους συναδέλφους\ισσες  κατήγγειλε στη Διοίκηση ο Διευθυντής του σχολείου τους, Θ. Γούτας,  γιατί ακολούθησαν το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Η στάση του είναι καταδικαστέα από όλους τους εκπαιδευτικούς, γιατί οι συνάδελφοι ακολούθησαν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και του σωματείου τους, εναντίον του οποίου στρέφεται με τη συμπεριφορά του.

ΥΠΑΙΘΑ και Διοίκηση, επειδή τέσσερα χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να επιβάλουν την αξιολόγηση, καταφεύγουν στην τρομοκρατία, τις απειλές και τον αυταρχισμό για να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πολιτικής αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών!

Η απαράδεκτη ενέργειά τους είναι ενταγμένη στα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ για ποινικοποίηση των αγώνων του κλάδου με δικαστικές προσφυγές κατά της απεργίας αποχής και τώρα διοικητικές διώξεις εκπαιδευτικών. Δεν είναι καθόλου τυχαία η περίοδος που γίνονται, με σκοπό να ανακόψουν με αυταρχικές πρακτικές τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου που εκδηλώνονται με τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα.  

Πριν καλά καλά αρχίσει η σχολική χρονιά, στα μεγάλα προβλήματα των σχολείων (κενά, ολιγομελή, συγχωνεύσεις τμημάτων, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα, κτηριακές υποδομές, κ.ά.) η κυβέρνηση και η διοίκηση απαντούν με προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων και ποινικοποίησης των αγώνων. Διώκονται συνάδελφοι που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και ασκούν το απεργιακό τους δικαίωμα. Επιδιώκουν να αναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς να συναινέσουν στην βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και τα μέτρα του υπουργείου παιδείας για ένα σχολείο με σκληρά ταξικά πλαίσια εξετάσεων (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε. Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.) για λίγους και όχι για όλα τα  παιδιά. 

Απέναντι στην οργανωμένη παρέμβαση των εκπαιδευτικών η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας ήταν έτοιμη, αφού είχε ήδη καλέσει μεγάλη αστυνομική δύναμη

 Στο αίτημά μας για συνάντηση κλειδώθηκε στα γραφεία και επέλεξε να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Δέχτηκε τελικά να συναντηθεί με δεκαπέντε άτομα (εκπροσώπους των σωματείων και διωκόμενους συναδέλφους), ενώ η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο του κτιρίου. Στη συνάντηση συνέχισε το ρεσιτάλ αυταρχικής αντιμετώπισης των σωματείων και των συναδέλφων που κλήθηκαν σε απολογία.  Στους συναδέλφους αρνήθηκε να τους δώσει το λόγο να τοποθετηθούν και στα σωματεία συμπεριφέρθηκε υποτιμητικά, όπως πάντα, και δεν απάντησε σε μια σειρά επιχειρήματα σχετικά με το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αγωνίζονται με τις μορφές αγώνα που συλλογικά αποφασίζουμε με τα σωματεία μας. Στο αίτημά μας να αποσύρει τις κλήσεις σε απολογία, το αρνήθηκε, αναμένοντας τις γραπτές εξηγήσεις των συναδέλφων. 

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τη στάση της Διευθύντριας που αμφισβητεί ουσιαστικά το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις όποιον αντιστέκεται στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο. Απαντούμε πως δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε με αγώνες να υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, να παλεύουμε για να σταματήσουμε την αξιολόγηση, για το δίκιο μας και τη μόρφωση των μαθητών μας. Θα σταθούμε στο πλάι κάθε συναδέλφου που απειλείται ή διώκεται, θα αξιοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο άμεσα για να μην πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ ους! 

Καλούμε σε νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ την Πέμπτη 19/9 στις 2μμ στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Θα καταθέσουμε τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης των συναδέλφων από δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που ανταποκρίνονται στον αγώνα του κλάδου και των σωματείων μας.  Με τη μαζική συμμετοχή μας μπορούμε να σταματήσουμε την ποινικοποίηση των αγώνων, να σταματήσουμε τις διοικητικές διώξεις συναδέλφων.

              Καλούμε την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να βγάλουν ανακοινώσεις, να πάρουν αποφάσεις συνδικαλιστικής και νομικής στήριξης και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ της Πέμπτης 19/9. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                 ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR