Ads 468x60px

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ (19-09-2013)

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
(19-09-2013)
 
Η Γ.Σ. της ΓΈΛΜΕ-Θ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (160 αρχικά παρόντες 95 ψηφίσαντες) υπερψήφισε την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ  της Γ ΕΛΜΕ-Θ  για το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης (πενθήμερη 23-27) με 62 υπέρ, 0 κατά, 7  λευκά,(20 υπέρ της πρότασης του ΠΑΜΕ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες με συνελεύσεις  την  1η η τη 2η μέρα και  ΓΣ Προέδρων την δεύτερη μέρα, 2 υπέρ της πρότασης της ΔΑΚΕ  για συμμετοχή σε 48ωρη απεργία 23-24  και  συνέλευση  για επανεξέταση της κατάστασης.

Η Γ.Σ. της ΓΈΛΜΕ-Θ αποφάσισε και προτείνει στη Γ.Σ, των προέδρων τα εξής:
Διατηρώντας το πλαίσιο αιτημάτων που ψήφισε η προηγούμενη γενική συνέλευση προέδρων, και το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, να συνεχίσουμε τη δράση μας με νέα 5-ημερη απεργία, 23 έως 27 Σεπτέμβρη, γενική συνέλευση και ΓΣ προέδρων. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τη δράση τους με πρωτοβουλίες στις περιοχές τους. Να αποφασίσουν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις τη Δευτέρα 23/9 καθώς και περιφερειακές εκδηλώσεις αλλά και πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα  στην οποία με απόφαση της ΓΣ Προέδρων να κληθούν να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα. Οι ημερομηνίες να αποφασιστούν από κοινού με τα άλλα συνδικάτα και φορείς με τα οποία πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και κοινή δράση. Η  ΓΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα –καταγγελία για την δολοφονία του Π.Φύσσα.
 
Η Γ Σ έγινε αποδέκτης καταγγελιών για παρεκκλίσεις από την απεργιακή δεοντολογία εκ μέρους κάποιων Διευθυντών και Διευθυντριών. Τους πληροφορεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα εκπαιδευτική και συνδικαλιστική νομοθεσία δικαιώματος της απεργίας, ΝΟΜΟΣ 1264-1982  ΦΕΚ: Α 79 19820701 01.07.1982 "Για τον εκδηµοκρατισµό του Συνδικαλιστικού Κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων": Οι μη απεργούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο από την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους αυτής, επιτελούν έργο επίβλεψης, επιμέλειας και προστασίας των μαθητών και μαθητριών αλλά και της περιουσίας του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν οι μαθητές έχουν «κενό» εξ αιτίας απεργίας του εκπαιδευτικού τους. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται «μεταβολή» ή «συμπλήρωση» του προγράμματος απεργούντος εκπαιδευτικού η αντικατάσταση απεργού. Σε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, η ΓΣ αποφάσισε να αναθέσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να προστατεύσει το δικαίωμα της απεργίας των εκπαιδευτικών αξιοποιώντας ακόμη και νομικά μέσα. Τέλος, η ΓΣ  καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις  και στις δράσεις  των ΕΛΜΕ-Θ της Γ ΕΛΜΕ-Θ,  των μαθητών και των γονέων  τις επόμενες μέρες:
-Παρασκευή 10.00 συγκέντρωση μαθητών και γονέων στο 2οΛύκειο Συκεών και πορεία στους Δρόμους των Συκεών.
-Παρασκευή 19.00 συγκέντωση και εκδήλωση στο Ρολόι στην Νεάπολη.
- Σάββατο 19.00 ανοιχτή  συνάντηση των μελών των απεργιακών επιτροπών στην ΕΡΤ 3, ακολουθεί συναυλία αλληλεγύης στην απεργία μας


Όλοι στην απεργία
Για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στη θέση τους.
Δημόσιο – δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά
Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και τους τόπους εργασίας
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
 
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ- ΕΝΩΤΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 
Το προεδρείο της Γ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR