Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓ' ΕΛΜΕ-Θ                              Θεσσαλονίκη, 18 /09 /2013
Πρ. Κορομηλά  51
τηλ. 2310-229389


Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες που ανήκουν στη δύναμή της (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους), τους εκπρόσωπους των απολυμένων και  των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο, τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους σε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την Πέμπτη 19/09/2013 ώρα 11.30 π.μ στην αίθ. εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών,  Επταπυργίου 15
με θέμα : τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την συνέχιση της απεργίας, τις διεκδικήσεις μας   και τις μορφές πάλης.  

Συνάδελφοι,σες
Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία  ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.
Δεκάδες χιλιάδες απεργοί καθηγητές και καθηγήτριες με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες. Η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της.
          Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά.
          Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη.
 Καταγγέλουμε την προκλητική  παρουσία ατόμων έξω από το 2ο  Γυμνάσιο Πολίχνης    τα οποία δήλωσαν  «αστυνομικοί» και οι οποίοι αρνήθηκαν να δείξουν την ταυτότητά τους όταν τους ζητήθηκε από  συναδέλφους-σες.
          Καταγγέλλουμε τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey.
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τις ΕΛΜΕ, τις απεργιακές επιτροπές να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε και η αυριανή μέρα να έχει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.
          Καλούμε τους συναδέλφους μας, που είδαν με επιφύλαξη την κινητοποίησή μας να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.
          Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επιτευχθεί η μαζικότερη δυνατή συνέλευση ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!
Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!


Ο Πρόεδρος                                                                                 Η  Γ. Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ            

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR