Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακές δράσεις της Γ' ΕΛΜΕ-Θ

Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                                                              Θεσσαλονίκη  13- 09-2013
Πρ. Κορομηλά  51
τηλ. 2310-229389
 gelmeth3@gmail.com
  
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Δράσεις της Γ' ΕΛΜΕ-Θ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
                      Σήμερα ζούμε μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Δεν είναι θέαμα που παρακολουθούμε στα δελτία των 8.00μ.μ. Τη βλέπουμε γύρω μας και τη ζούμε.
2200 συνάδελφοί μας σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης. 6000 «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί και 3500 σε υποχρεωτικές μετατάξεις και καθεστώς «δεξαμενών» κινητικότητας. Γενικό Λύκειο για λίγους και εκλεκτούς με πολλαπλούς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς. Τεχνικό Λύκειο της κατάρτισης, της μαθητείας και της απλήρωτης εργασίας. Εντός των ημερών έρχονται και οι υποχρεωτικές αποσπάσεις ένα ακόμη μέτρο που ενισχύει την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, διαλύει τις οικογένειες τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό!!!
Συναδέλφισσσες συνάδελφοι
Ήρθε η ώρα!
     Όλοι μαζί να ξεσηκωθούμε και να συμμετέχουμε με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για:
τη ζωή μας,   την αξιοπρέπειά μας,    το αύριο των παιδιών μας,  τους μαθητές μας,  τη Δημόσια Εκπαίδευση!!!

Ο απεργιακός μας αγώνας ξεκινάει την Δευτέρα 16/9 και την ίδια ημέρα στις 11.30 π.μ. οι ΕΛΜΕ οργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή αγώνα συνεδριάζει ξανά το Σάββατο  14/9 / 19.00 στην ΕΔΟΘ αποκλειστικά για την κατανομή και οργάνωση της δράσης μας.
Την Δευτέρα 16/9 στις 7.30  όλοι –ες πρέπει να είμαστε έξω από τα σχολεία μας με την παρουσία και των σχολικών φυλάκων και των γονέων που έχουμε προσκαλέσει.
Στην συνέχεια συγκεντρωνόμαστε στο πάρκινγκ του ΕΠΑΛ Νεάπολης στο Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη στις 9.00 -9.30 για να ξεκινήσει πομπή αυτοκινήτων με σημαίες για το κέντρο. Παρκάρουμε στο λιμάνι και συνεχίζουμε  με τα πόδια για το  συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου. Συμμετέχουμε σε συνέντευξη τύπου που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ-Θ.
Την Τρίτη 17/9 στις 7.30  πρέπει να είμαστε ξανά έξω από τα σχολεία  μας .
Στην συνέχεια συγκεντρωνόμαστε στο ΕΠΑΛ Νεάπολης στις 9.00 -9.30 για να ξεκινήσει πομπή αυτοκινήτων με σημαίες  ώστε  να γυρίσουμε όλα τα σχολεία και να μοιράσουμε υλικό σε κομβικά σημεία της περιοχής. Το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε στις 18.30 στο Ρολόι της Νεάπολης όπου συμμετέχουμε σε δράση που οργανώνει η ΕΛΜΕ.
 Την Τρίτη 17/9 στις 20.00 μέλη της ΕΛΜΕ θα βρίσκονται στα γραφεία της ΕΛΜΕ για τις κάρτες του ΟΑΣΘ.
Την Τετάρτη  18/9 συγκεντρωνόμαστε ενόψει του συλλαλητηρίου  σε προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών.Η ώρα και ο τόπος θα ανακοινωθούν με νεώτερη ανακοίνωση.  Εκεί προβάλλουμε  την ανάγκη να κηρύξουν  όλοι οι κλάδοι και τα σωματεία απεργία διαρκείας.
 Τα μέλη του ΔΣ και οι επιτροπές αγώνα στις οποίες συμμετέχουν και συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα   περιοδεύουν διαρκώς στα σχολεία για την ενημέρωση των συναδέλφων. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι Δ/ντες-ριες να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στις δράσεις του συνδικάτου.
Προτεραιότητα όλων μας  είναι η προστασία της δουλειάς μας, της αξιοπρέπειάς μας και του δικαιώματος των μαθητών μας στην μόρφωση.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην απεργία από 16/9 και στο συλλαλητήριο στις 11.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΔΩ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ  «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!

                                                          Το  Δ.Σ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR