Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού»

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                 Θεσσαλονίκη 30-9-2014              
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
 
«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού»
 
Θεωρούμε πως η καθιέρωση «Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού» αποτελεί μια ανέξοδη, αναποτελεσματική και πομπώδη κίνηση εντυπωσιασμού από το υπουργείο Παιδείας.
Ενώ τα σχολεία δεν μπορούν τέλη Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα καθώς λείπουν πάνω εκπαιδευτικοί και δεν διδάσκονται χιλιάδες  ώρες, χωρίς να υπολογίζουμε τα κενά στην Ειδική Αγωγή, ενώ το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ακόμη επιλυθεί και κάποια παιδιά μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές προς το σχολείο τους με ίδια μέσα ή έξοδα, το υπουργείο περί άλλων τυρβάζει! Προγραμματίζει για όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη αθλητικές εκδηλώσεις!
Παρόμοιες  εκδηλώσεις  αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων των μαθητών ήδη πραγματοποιούνται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους καθηγητές φυσικής αγωγής.
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για το σχολικό αθλητισμό που εκδηλώνεται με την πρωτοβουλία του υπουργείου, τη στιγμή που οι διαθέσιμες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα για την φυσική αγωγή στο γυμνάσιο μειώνονται.
Μια ειλικρινής  και γενναία προσπάθεια αναβάθμισης του σχ. Αθλητισμού απαιτεί :
·        αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής. Υποστήριξη και αναβάθμιση των μαθητικών αγώνων που πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια του σχ. έτους
·        Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με σύγχρονα εξοπλισμένα γυμναστήρια ανοικτού και κλειστού τύπου.
·        Άνοιγμα των γυμναστηρίων και το σχολικών αυλών σε ημερήσια βάση με στόχο τη μετατροπή του σχολείου σε κέντρο μαζικού αθλητισμού  αλλά και πολιτιστικών -μορφωτικών δραστηριοτήτων κάθε περιοχής υποστηριζόμενο από  μόνιμους εκπαιδευτικούς Φ.Α.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΑΘΗΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR