Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα της ΓΣ (12/3/15) της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους Γερμανούς εκπαιδευτικούς


                  Γ ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Θεσσαλονίκη  12/3/2015
                  Πρ. Κορομηλά 51
                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
                e-mail:  gelmeth3@gmail.com              
                  http://3elmethess.blogspot.gr/


ΨΗΦΙΣΜΑ

H  Γ.Σ.  της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη, καθολική, διευρύνεται συνεχώς σε ολοένα και περισσότερα κρατίδια της χώρας.
Οι 200.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί με απλό υπαλληλικό καθεστώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς για τους 800.000  μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχει ρητή κυβερνητική απαγόρευση απεργίας, λόγω της ιδιότητας του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου.

Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται μισθολογικά σε δυσμενέστερη θέση, υπάρχουν πολλοί νεοπροσλαμβανόμενοι που εργάζονται με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, απολύονται πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και επαναπροσλαμβάνονται το φθινόπωρο με τη δικαιολογία ότι έτσι εξοικονομούνται πόροι. Οι Οδηγίες του ΟΟΣΑ, η στρατηγική της Ε.Ε., οι άθλιες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εφαρμόζονται με ευλάβεια ακόμη σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με ή χωρίς μνημόνια.
Τα αντιδραστικά μέτρα που παίρνονται  στη Γερμανία και στη χώρα μας έχουν κοινό παρανομαστή, την καπιταλιστική διέξοδο από την κρίση   που θέλει τους εκπαιδευτικούς όπως και όλη την εργατική τάξη με όλο και λιγότερες απαιτήσεις και δικαιώματα.
 Τα αιτήματα για αυξήσεις  στους μισθούς και  της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR