Ads 468x60px

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Στο στόχαστρο, πάλι, τα ασφαλιστικά ταμεία!

 Ανακοίνωση για τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις – Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις Δυτικής Αθήνας:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέτοντας ως προτεραιότητα την αποπληρωμή της επόμενης δόσης [και «για να μην γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ», όπως επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών], ετοιμάζεται να κάνει «τα αδύνατα δυνατά»! Tρέχοντας, λοιπόν, να βρει άμεσα ρευστό, επιλέγει να το αναζητήσει εκεί που το αναζητούσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι δηλαδή στο τραπεζικό, βιομηχανικό και μεγαλοεπιχειρηματικό κεφάλαιο, αλλά από την τσέπη του ελληνικού λαού... Ξεκινώντας με τη δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα κυβερνητικά επιτελεία εξετάζουν συνολικά τη δυνατότητα δέσμευσης αποθεματικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Ταμείων.
Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός για την πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων) μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα αποθεματικά αυτά ανέρχονται σήμερα στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ η απόφαση προβλέπει ότι κάθε φορά που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα διαθέτει ταμειακό υπόλοιπο, δηλαδή χρήματα που δεν είναι άμεσα απαιτητά, αυτό θα μεταφέρεται στην τράπεζα της Ελλάδος. Με άλλα λόγια χρήματα που προορίζονται για την ενίσχυση των αγροτών θα διατεθούν για την αποπληρωμή των «δανειακών υποχρεώσεων» της χώρας. Δεν αρκείται, όμως, στα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιχειρεί να βάλει χέρι και στα αποθεματικά τόσο των ασφαλιστικών ταμείων, όσο και των δημόσιων νοσοκομείων. Τα ασφαλιστικά ταμεία, που ουκ ολίγες φορές καταληστεύτηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακισμένα από το κούρεμα των ομολόγων ελληνικού δημοσίου που οι διοικήσεις τους υποχρεώθηκαν να αγοράσουν, βρίσκονται για άλλη μία φορά στο
στόχαστρο! Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με επιστολή του κάλεσε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα Ελλάδος και να τα επενδύσουν σε repos, προκειμένου να βρεθεί ζεστό χρήμα για την ικανοποίηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και την περιουσία του. Η κυβέρνηση, με αυτή την πρόταση, ζητά χρήματα που αποτελούν περιουσία, κόπο και ιδρώτα του εργαζόμενου λαού, να δοθούν για την αποπληρωμή των δόσεων, θέτοντας μάλιστα σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τη δυνατότητα των ταμείων στην καταβολή των συντάξεων! Επιπλέον, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία καλύφθηκαν σε μεγάλο μέρος από τα ίδια τα αποθεματικά των δημοσίων νοσοκομείων, πράγμα που σημαίνει ότι οι κρατικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστούν ακόμα και από αυτόν το τομέα χρήματα για τις δόσεις. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες θητείας, δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει, φορτώνοντας τα βάρη στους ήδη τσακισμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους, προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσταγές και τις απαιτήσεις της Τρόικας, δηλαδή των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Η απάντηση βρίσκεται στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, ενάντια στη νέα αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, ενάντια στις περικοπές δαπανών για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση.
  • ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή των τοκογλύφων-δανειστών
  • κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων
  • να επιστρέψουν τα κλεμμένα των ασφαλιστικών μας εισφορών
  • συντάξεις ώστε να ζούν με αξιοπρέπεια οι συνταξιούχοι
  • επανάκτηση των απωλειών των τελευταίων 5 μνημονιακών χρόνων σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές παροχές

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 14/3/2015

(πηγή: Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR