Ads 468x60px

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπάμπα



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη 6 /12/ 2015
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
  Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπάμπα
 Πριν  λίγες μέρες έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος, συνταξιούχος πια, Γιάννης Μπάμπας, διευθυντής για πολλά χρόνια του 1ου Γυμνασίου Συκεών.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στο Λιβάδι το 1943. Σπούδασε στην  Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής. Το δικτατορικό καθεστώς καθυστέρησε τον διορισμό του στην Εκπαίδευση λόγω των δημοκρατικών του φρονημάτων. Πήρε  ενεργό μέρος στους δημοκρατικούς αγώνες και στο εκπαιδευτικό κίνημα της μεταπολίτευσης .
 Οι συνάδελφοι μας τον τίμησαν για την αγωνιστική του δράση καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης, αιρετός στα υπηρεσιακά συμβούλια, ταμίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Δίδαξε παραδοσιακούς χορούς στην ΣΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το 1981 ίδρυσε το Χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Συκεών που με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη επί 13 χρόνια ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα και έκανε επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι συνάδελφοι οι φίλοι και  οι μαθητές του θα θυμόμαστε πάντα τον Γιάννη για την αγωνιστικότητα, την αγάπη προς όλους, τη λαϊκότητα, την ανιδιοτέλεια, το πείσμα και  το χιούμορ  που τον διέκριναν. Συνδέθηκε με την ιστορία του 1ου Γυμνασίου Συκεών όπου υπηρετούσε από το 1975 και τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής του, αγαπημένος όλων.
Καλό ταξίδι Γιάννη.  «Ας κρατήσουν οι χοροί» εκεί στον Παράδεισο που ταξιδεύεις πια.
Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Αντί για στεφάνι καταθέτει ένα συμβολικό ποσό στο «Χαμόγελο του παιδιού» σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.
Για το δ.σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR