Ads 468x60px

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση προς τους αναπληρωτές του Δυτικού ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης



Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση προς τους αναπληρωτές του Δυτικού ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης
Συνάντηση – συζήτηση για τα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των αναπληρωτών Πέμπτη 18/2/2016 - 7.00 μ.μ. - 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Νέα πρόκληση αποτελεί για τους αναπληρωτές και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς το νέο μισθολόγιο και το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης, ενώ εκατοντάδες είναι τα κενά στα σχολεία και οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Ιδιαίτερα οξυμένη είναι και η κατάσταση στην πολύπαθη ειδική αγωγή, ενώ τα  τμήματα πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας δε λειτουργούν γιατί δεν έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών. Το καθεστώς αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις έχει πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά.  Πρόκειται για αναπόσπαστα κομμάτια της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής και μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις. Έχουν φέρει την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και έχουν δημιουργήσει βαθύτατα αρνητικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών.

-        Το Μισθολόγιο για τους αναπληρωτές σημαίνει μείωση στους ήδη πενιχρούς μισθούς για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών. Η προσωπική διαφορά (σε αντίθεση με τους μόνιμους) διατηρείται μόνο μέχρι τη λήξη της φετινής τους σύμβασης για όσους προσλήφθηκαν μέχρι 31/12/2015.
-        Στο Ασφαλιστικό η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας οδηγεί από μόνη της στην επιπλέον εκτίναξη της ανεργίας που αφορά άμεσα τους αναπληρωτές και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
-        Για τον ελαστικά εργαζόμενο εκπαιδευτικό (αναπληρωτή-ωρομίσθιο) το να καταφέρει να συμπληρώσει 15 χρόνια δουλειάς και να λάβει την ανταποδοτική σύνταξη είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού εργάζεται για μερικούς μήνες το χρόνο.
-        Για τους διορισμούς ο εμπαιγμός συνεχίζεται με τις συνεχείς εξαγγελίες του υπουργείου  ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί, οι οποίες ποτέ δεν τηρούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοροϊδίας είναι και η ταυτόχρονη υπογραφή  της αναστολής των διορισμών στο δημόσιο για το 2016.

Για τις ΕΛΜΕ, οι διεκδικήσεις του κλάδου για μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών, για κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους, για ουσιαστική λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας και άλλων αιτημάτων που αφορούν τους αναπληρωτές παίρνουν επείγοντα χαρακτήρα, για αυτό καλούν όλους τους αναπληρωτές σε συνάντηση που θα γίνει την  Πέμπτη 18/2/2016 στις 7.00 μ.μ.,  στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Στη συνάντηση με τους συναδέλφους αναπληρωτές θα συζητηθούν τα επιμέρους και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συσπείρωση όλων των αναπληρωτών, την ενεργοποίηση του κλάδου και των άλλων φορέων της εκπαίδευσης για την προώθηση τους.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR