Ads 468x60px

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙᾹΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
                                ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε δηλώνουμε την πλήρη και κατηγορηματική μας αντίθεση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους  λεγόμενους «θεσμούς»  Ε.Ε , Δ.Ν.Τ. , Ε.Κ.Τ. προωθεί για ψήφιση στη βουλή.
Η εξοντωτική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης οι  μειώσεις στην κύρια σύνταξη, τα επικουρικά ταμεία, τα μερίσματα του ΜΤΠΥ και το εφάπαξ , η αύξηση των εισφορών αλλά και η τραγική κατάσταση της υγειονομικής μας περίθαλψης , οι πενιχροί μισθοί και οι μηδενικοί διορισμοί μας οδηγούν σε παραπέρα υποβάθμιση, απαξίωση και περιθωριοποίηση. Το σώμα των εκπαιδευτικών ήδη γερασμένο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού λειτουργήματος με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις  τόσο στους ίδιους όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην διαιώνιση της ανεργίας των νέων εκπαιδευτικών.
 Το σχέδιο του ασφαλιστικού μεσαίωνα  καταργεί τα όποια υπολείμματα κοινωνικής ασφάλισης είχαν απομείνει . Αφήνει στο απυρόβλητο τις αιτίες και τους θύτες της χρόνιας λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων, τις τράπεζες, τους μεγάλους επιχειρηματίες και το κράτος τους  άρα προοιωνίζεται η πλήρης διάλυση των ταμείων ορισμένα των οποίων στηρίχθηκαν κυρίως ή αποκλειστικά από τις υπέρμετρες εισφορές μας .
Απαιτούμε το αυτονόητο: δηλαδή το κοινωνικό και συνταγματικό μας δικαίωμα αυτό της Δωρεάν, υποχρεωτικής, δημόσιας  πλήρους κοινωνικής ασφάλισης και υψηλού επιπέδου  δωρεάν περίθαλψης.
Συντάξεις αξιοπρεπείς στο ύψος του τελευταίου μισθού μετά από 30 χρόνια δουλειάς και όχι πάνω από τα 6­­0.  Τα επικουρικά, τα μερίσματα και το εφάπαξ που δικαιούμαστε. Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό της Παιδείας, τους βουλευτές  ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, να μη προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να μην επιτρέψουμε να φτάσει στη βουλή.
ΟΝΟΜΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ












































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR