Ads 468x60px

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εικαστικές δράσεις για τα προσφυγόπουλα



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη  1/03/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com             
Εικαστικές δράσεις για τα προσφυγόπουλα
Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες, Όλοι γνωρίζετε την δραματική κατάσταση των προσφύγων και ως κλάδος έχουμε δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας ως τώρα με συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.
Γνωρίζετε επίσης ότι στα Διαβατά υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Επειδή όμως η ζωή  δεν είναι μόνο επιβίωση κι επειδή, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά κι έφηβους/ες, η ενασχόληση με την τέχνη είναι ανάγκη κι όχι πολυτέλεια, μια ομάδα εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων σκεφτόμαστε να συγκεντρώσουμε υλικά ζωγραφικής και να διαμορφώσουμε στα Διαβατά έναν χώρο που θα ξεκινήσουμε εικαστικές δράσεις.
Μέσα από την εμπειρία σας στα σχολεία ξέρετε ότι τα παιδιά κι οι έφηβοι/ες  μέσα από την τέχνη έχουν τη δυνατότητα να αφηγηθούν  τη δύσκολη καθημερινότητά τους και να φανταστούν ένα καλύτερο μέλλον.
Σας καλούμε λοιπόν να συγκεντρώσετε τα παρακάτω υλικά: Μολύβια, σβήστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ, τέμπερες, πινέλα, ψαλίδια, κόλλες, μπλοκ ζωγραφικής ή χαρτί Α4, χρωματιστά χαρτιά, πηλό και άλλα είδη χειροτεχνίας. Τα υλικά αυτά μπορούν να είναι και παλιά αλλά σε καλή κατάσταση. Προτείνουμε κάθε σχολείο να ορίσει έναν συνάδελφο ως υπεύθυνο για τη συγκέντρωση και μεταφορά των υλικών. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην σ. Ντόρα Τσαρούχα (τηλ: 2310 216498 και 6976818856,email: doratsarouha@yahoo.com ) και στον σ. Χρήστο Αλαβέρα (τηλ: 2310 329525 και 6972819971)
Τα υλικά θα συγκεντρώνονται στο 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Ελ. Ζωγράφου 4 Άνω πόλη) κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 14.00.
Καλούμε όσους συναδέλφους  Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας και όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο ή να συμμετάσχουν στις ομάδες δράσης, να έρθουν την Παρασκευή  4/3/2016 στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ, στην ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, 3oς όροφος
Πολιτιστική Ομάδα Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR