Ads 468x60px

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για την δίωξη φοιτήτριας στο Κιλκίς



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                        Θεσσαλονίκη 1 /12/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
Καταγγελία για την δίωξη φοιτήτριας στο Κιλκίς
Καταδικάζουμε τη δίωξη και την παραπομπή σε δίκη στο Κιλκίς, φοιτήτριας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.  Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από σχολική μονάδα του Κιλκίς. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης γενικότερα. Η δίωξη που της ασκήθηκε εξομοιώνει οποιαδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (αποχή, διαδήλωση, κατάληψη, διαμαρτυρία) με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Δικάζεται με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου. Στο πρόσωπο του συγκεκριμένου διευθυντή το αστικό κράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε τον εκφραστή της πολιτικής του “μαστιγίου”.
Σε μια περίοδο όπου ο μαθητές βρίσκονται στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονται για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς παρέδωσε μαθήματα αυταρχισμού θέλοντας να δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κινητοποιήσεων πρέπει να σταματήσει «εν τη γενέσει της».
Καταδικαστέα είναι και η στάση της αστυνομίας όπως και της εισαγγελίας. Η ταχύτητα με την οποία η αστυνομία έφτασε στο σχολείο και πραγματοποίησε τη σύλληψη, το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε από την αρχή στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο μαζί με δικηγόρο να μπει στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, η προσπάθεια για πάνω από μια ώρα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η θέση της εισαγγελίας ότι «ναι μεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει ζήτημα κατάληψης», δείχνουν ότι τουλάχιστον ήταν αποφασισμένο να παραπεμφθεί σε δίκη.
Μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια από τη μία να φανεί ότι «δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες» και να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια μιας και όποιος αγωνίζεται θα στέλνεται στα δικαστήρια και από την άλλη να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην τολμάει κανένας να διεκδικεί τα δικαιώματά του. 
Τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παιδεία και τη ζωή που μας αξίζει! 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR