Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

«Φαντάσματα» αποκαλεί η ΝΔ τους εκπαιδευτικούς!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   15 -1- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

  
«Φαντάσματα» αποκαλεί η ΝΔ τους  εκπαιδευτικούς!
To Δ.Σ. της Γ΄  ΕΛΜΕ-Θ  καταδικάζει την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί «εκπαιδευτικών – φαντασμάτων» οι οποίοι «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων». Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το  περιβόητο πληροφοριακό σύστημα my school.
Τέτοιου είδους ανυπόστατες καταγγελίες δεν μας εντυπωσιάζουν βέβαια. Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών και του
δημόσιου σχολείου είναι πάγια τακτική: συνοδεύει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αποδόμησης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πολιτικές των μηδενικών διορισμών που ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής. Ο κατάλογος των υπουργών παιδείας που δικαιολογούν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική στην πλάτη των εκπαιδευτικών είναι ατελείωτος : Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος, Λοβέρδος, Φίλης! Θυμίζουμε τις σχετικές ανάλογες δηώσεις Φίλη για «κρυμμένους και παρκαρισμένους» εκπαιδευτικούς και «χιλιάδες χαμένες ώρες στη γραμματειακή υποστήριξη» δηλώσεις που αποφασιστικά είχε καταδικάσει η Γ΄ ΕΛΜΕ.
Οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση  και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα τα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.   40 χιλιάδες λιγότεροι είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν με αυξημένο ωράριο (από την εποχή της Ν.Δ.)  σε 2,3,4,5 σχολεία και με διευρυμένες αναθέσεις υλοποιώντας όλο το βάρος του διοικητικού- γραφειοκρατικού έργου των σχολείων. Στα ΕΠΑΛ προσπαθούμε ακόμα να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι απολύσεις 2,5 χιλιάδων καθηγητών και καταργήσεις τομέων, έργο της κυβέρνησης της ΝΔ μαζί με τις επιπτώσεις της τελευταίας απορρύθμισης Φίλη στην πολύπαθη ΤΕΕ.
Εάν οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους διαθέτουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία τους, αναμένουμε να τα καταθέσουν· διαφορετικά, οφείλουν να ανακαλέσουν και να απολογηθούν στον κλάδο και την κοινωνία.
 Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Τα στελέχη της ΝΔ συκοφαντούν, παραπληροφορούν και προετοιμάζουν το έδαφος της αξιολόγησης και των απολύσεων! Όπως προβλέπει το 3ο μνημόνιο που ψήφισε η Ν.Δ. από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού προετοιμάζουν το κοινωνικό έδαφος του αλληλοσπαραγμού των κοινωνικών ομάδων. Δημιουργούν συντηρητικά αντανακλαστικά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στα «λαμόγια» εκπαιδευτικούς-δημοσίους υπαλλήλους γιατί έτσι προωθείται η διάλυση  της εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που έχει μείνει ακόμα όρθιο!
Την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα το 3ο μνημόνιο και την ολοκλήρωση των άλλων δύο, συνεχίζει δηλαδή τους μηδενικούς διορισμούς, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές απολύοντας τους, προωθεί νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προετοιμάζει την νέα αξιολόγηση κ.ο.κ , η ΝΔ, «βασιλικότερη του βασιλέως», την εγκαλεί απ τα δεξιά μιλώντας για … «φανταστικούς εκπαιδευτικούς» !!!

Διεκδικούμε :

  • μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων!
  • Αύξηση των εκπαιδευτικών δαπανών
  • 20 παιδιά στο τμήμα
  • Επαναφορά του ωραρίου του 2013
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Ενιαίο 12χρονο ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν πολυτεχνικό σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                                Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR