Ads 468x60px

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   15 -1- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Το ΔΣ της  Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, που καταστρατηγεί ακόμη και την υφιστάμενη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία, τόσο όσον αφορά στη στέγασή τους όσο και όσον αφορά στη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ της  Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                             Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR