Ads 468x60px

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                 Θεσσαλονίκη 18/12/2018
Πρ. Κορομηλά 51τηλ. 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ !

Tην Τετάρτη 19/12, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.  Συγκεκριμένα αντί να ανακοινώσει μόνιμους διορισμούς (με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία) των 25.000 εκπ/κών που είναι άμεσα αναγκαίοι στην εκπ/ση, προχωρά στην ανακοίνωση ενός προσοντολογίου με το οποίο η υπόθεση των (όποιων, όποτε και αν γίνουν) διορισμών μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο κυνήγι τυπικών "προσόντων". 
H ανακοίνωση στις 19/12, μια ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία συνιστά πρόκληση από την κυβέρνηση και δήλωση της πρόθεσής της όχι μόνο να μη το συζητήσει, αλλά και να το περάσει όταν τα σχολεία θα είναι κλειστά ώστε να αφαιρέσει τη δυνατότητα από τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το σύστημα διορισμών που θα ανακοινωθεί θα μοριοδοτεί τρείς πυλώνες κριτηρίων: ακαδημαϊκά (μεταπτυχιακά κλπ), προϋπηρεσία (με ταβάνι) και κοινωνικά κριτήρια
Η προϋπηρεσία κουτσουρεύεται με «ταβάνι» για να μη μετράει στο σύνολό της! Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς με βάση τις ανάγκες των μαθητών κι όχι τους λογιστικούς υπολογισμούς του myschool και την πολιτική καταστροφής χιλιάδων θέσεων εργασίας που προωθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων/ειδικοτήτων/τομέων, μη έγκριση «ολιγομελών», κ.α.). Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις τα πρώτα χρόνια της κρίσης με συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, δημιουργούν ασφυξία στα σχολεία μας!
Το πτυχίο στο στόχαστρο! Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπό τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, είναι η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και τελικά η απαξίωσή του. Το αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) που θα αποδεικνύουν ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στον αλληλοσπαραγμό.
Να μην επιτρέψουμε τον ανταγωνισμό και τη διάσπαση του κλάδου που επιχειρεί το υπουργείο μοιράζοντας μόρια σε λίστες ανεργίας. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει σε διάλογο για το ποιος περισσεύει, ποιος μπορεί και ποιος όχι να εργαστεί!
Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!
Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών. Δεν παζαρεύουμε το πτυχίο και  την προϋπηρεσία !
  • Τετάρτη 19/12, 1.30μ.μ. συγκέντρωση/κατάληψη Δ/νσεων Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης (Μονή Λαζαριστών)
  • Πέμπτη 20/12συνεχίζουμε με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Μετά το συλλαλητήριο να οργανωθεί κοινή Γενική Συνέλευση όλων των αναπληρωτών στη Θεσσαλονίκη. Να πάρουμε αποφάσεις ανυποχώρητου πολύμορφου αγώνα με καθημερινές κινητοποιήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, καταλήψεις και συμμετοχή στις 21/12 σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι αποφάσεις να επικυρωθούν από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.
  • Η ΟΛΜΕ να κηρύξει έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων

Η γενική Συνέλευση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR