Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Καταγγελία για το όργιο καταστολής στις κινητοποιήσεις για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                  Θεσσαλονίκη 12 /12/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 

Καταγγελία  για το όργιο καταστολής στις κινητοποιήσεις για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου 
Καταγγέλλουμε τον παροξυσμό αστυνομικής βίας στις κινητοποιήσεις για τη μνήμη του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου ,που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Kορκονέα. Η κρατική καταστολή ξεδιπλώθηκε με συλλήψεις, αστυνομοκρατία στις διαδηλώσεις, ακραίες και χυδαίες συμπεριφορές, όπως το ξεγύμνωμα από τα MAT στην Αθήνα νέων ανθρώπων. Είχαν προηγηθεί μπλόκα σε όλους τους δρόμους, έρευνες σε σακίδια και 77 προσαγωγές, με τις 19 να γίνονται συλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. 
Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» που έδωσε πλήρη κάλυψη στη δράση της αστυνομίας ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ κάτω από την κατακραυγή που ακολούθησε ήρθαν οι συνήθεις ΕΔΕ και διαδικασίες «αυτοελέγχου» της αστυνομίας. 
Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας και των εργαζόμενων στη διαδήλωση, όπως και η μεγάλη συμμετοχή στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική-αντικυβερνητική διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ήταν απάντηση στο κλίμα φόβου, αλλά και συκοφάντησης των αγώνων που καλλιεργείται, σαν προληπτικό χτύπημα στην ανάπτυξη των λαϊκών αντιστάσεων, της αγωνιστικής απάντησης εργαζομένων και νεολαίας.
Το εκπαιδευτικό κίνημα, μαζί με το λαό και τους εργαζόμενους, δίπλα στη νεολαία που παλεύει για το μέλλον, για δημοκρατικές ελευθερίες και αξιοβίωτη ζωή θα δώσει μάχη ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Οι κοινωνικοί αγώνες θα υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα, θα παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. 
Όσοι επενδύουν στο φόβο, δε θα πετύχουν να τρομοκρατήσουν την κοινωνική πλειοψηφία και τους εργαζόμενους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR