Ads 468x60px

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ’ΕΛΜΕ-Θ (12-5-2020) ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                              Θεσσαλονίκη 12/5/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ’ΕΛΜΕ-Θ (12-5-2020)
ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ !
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αποδεχθούμε να γίνει ο κορωνοϊός και η πανδημία ταφόπλακα για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας.
Η Γ. Σ. Της Γ’ΕΛΜΕ-Θ, μετά από διεξοδική συζήτηση  για τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος αυτήν την περίοδο: τροπολογία για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος ,αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο , επαναλειτουργία των  σχολείων   δήλωσε την πλήρη αντίθεση της  στην  αντιεκπαιδευτική-αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που οδηγεί στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση των εκπαιδευτικών. 
Πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Υπερψήφισε τις αποφάσεις- θέσεις και αιτήματα του Δ.Σ. για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το άνοιγμα των σχολείων, την τροπολογία για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
           Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ –ΣΕΠΕ ΠΕΜΠΤΗ 30/4 ΥΜΑΘ,12 μμ
2. Η ΕΛΜΕ θα συμβάλλει με τη δράση της και με συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε πολύμορφο αποφασιστικό αγώνα για:
-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
-ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ
3.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
- Δίνουμε ηχηρό  μήνυμα με μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Τετάρτης 13-5, 1μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
-Προχωράμε σε νέα  Γενική Συνέλευση της Γ΄ΕΛΜΕ  την επόμενη βδομάδα και απαιτούμε να προχωρήσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε Γ.Σ. και  Γ.Σ. των προέδρων  την επόμενη βδομάδα.
-Κλιμακώνουμε με νέα  Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση , στις στις 20/51.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο ΥΜΑΘ, μαζί με τις άλες ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ, γονείς, φοιτητές.
-Αποφασίζουμε ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ( 18ή 195\) , με συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ 
ενάντια στην νέο πλήγμα που δέχεται η πολύπαθη ΤΕΕ με το πολυνομοσχεδιο της κυβερνησης της Ν.Δ.Οι σύλλογοι διδασκόντων των ΕΠΑΛ να προχωρήσουν σε ψηφίσματα  με βασικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου  και δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση τους στην  περαιτέρω  συρρίκνωση των ΕΠΑΛ που προβλέπεται από το νομοσχέδιο. 

-Προχωράμε σε απεργιακό αγώνα με συνέχεια και κλιμάκωση, ξεκινώντας με απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη μαγνητοσκόπηση του μαθήματος στις σχολικές τάξεις!

- Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.
-Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή μετάδοση και να μη προχωρήσουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως-τηλεκπαίδευση, όταν ξεκινήσουν να διδάσκουν  δια ζώσης.
-Κηρύσσουμε  απεργία – αποχή σε σχολεία και τάξεις, αν επιχειρηθεί να εφαρμοστεί   ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων.
-Καλούμε τους γονείς να καταθέτουν δηλώσεις άρνησης αναμετάδοσης εικόνας και ήχου των παιδιών τους σε κάθε απόπειρα εφαρμογής της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
 Στη βάση και της απόφασης της Γ ΕΛΜΕ –Θ για το θέμα , καλούμε τους συλλόγους καθηγητών:
- να πάρουν  αποφάσεις για την  πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων  ,ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. (Δωρεάν μαζική παροχή μασκών, αντισηπτικών, διαγνωστικών τεστ, θερμομετρήσεις, προσλήψεις καθαριστριών, σχολικών νοσηλευτών,  τήρηση των αποστάσεων που καθορίστηκαν για όλους τους κλειστούς χώρους, αραίωση των τμημάτων, απολυμάνσεις, κλπ )
-να δηλώσουν αναρμόδιοι να οριστούν ως   υπεύθυνοι  υγεινομικής ευθύνης στα σχολεία τους, απαιτώντας σχολικούς νοσηλευτές\ σχολιάτρους κλπ που μπορούν να αναλάβουν τέτοιου είδους αρμοδιότητες.
-- Για σχολεία και τάξεις στα οποία οι σύλλογοι διδασκόντων εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ασφαλή μέτρα για τη λειτουργία τους ,κηρύσσουμε απεργία- αποχή, παραμένοντας στο προαύλιο με τους μαθητές μας και καλώντας επί τόπου και με τη συνδρομή της ΕΛΜΕ  τους αρμόδιους φορείς  να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς λειτουργίας τους.
-Διεκδικούμε διεύρυνση των αδειών  ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και μόνιμους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που έχουν την ευθύνη\ φροντίδα ευπαθών ομάδων.
-όσοι συνάδελφοι-ισσες ανήκουν σε ομάδες αυξημένου  κινδύνου ,ακόμα και αν δεν  περιγράφεται  σαφώς στις εγκυκλίους το νόσημα που αντιμετωπίζουν, ή που έχουν την ευθύνη\ φροντίδα ατόμων  ευπαθών ομάδων και επιθυμούν να λάβουν ειδική  άδεια να τη ζητήσουν με αίτηση τους και τα αναγκαία δικαιολογητικά  από τη διεύθυνση του σχολείου. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να αποδεχτούν, εξετάσουν , εγκρίνουν τέτοιου είδους  αιτήσεις. Άλλωστε στην πρόσφατη παράσταση των ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Κ.Μ.  ο διευθυντής δεσμεύτηκε πως και εγγράφως θα ζητήσει από τις διευθύνσεις των σχολείων να εξετάσουν και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος να εγκρίνουν τέτοιου είδους αιτήσεις.
Για όλα τα παραπάνω προχωράμε ενημερώσεις των συλλόγων γονέων, γράμμα προς γονείς, κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR