Ads 468x60px

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26/5, ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 7μ.μ./τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο των εσπερινών σχολείων


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη 24/5/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 
ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

https://infolibre.gr/wpinfolibre/wp-content/uploads/2020/05/panekpaid01-1-1548x1024.jpg
Η μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (8/5, 13/5 και 19/5) στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα αποτελούν την απάντηση ότι τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν και μπορούν να ανακοπούν. 
Η πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος έχει προκαλέσει ήδη κάποιες πρώτες υπαναχωρήσεις της υπουργού Παιδείας , αποδεικνύοντας  πως ο μαζικός αποφασιστικός αγώνας μπορεί να επιφέρει ρήγματα στην κυβερνητική πολιτική, να αποσπάσει κατακτήσεις και να την ανατρέψει.
 Οι επόμενες μέρες είναι  κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση :
- ετοιμάζεται να  φέρει για ψήφιση στη Βουλή το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο .Ένα νομοσχέδιο,  που αν περάσει, θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. Εντείνει τους  ταξικούς φραγμούς με  νέα εξεταστικά φίλτρα, συρρικνώνει τα ΕΠΑΛ με τα ηλικιακά όρια, προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης ,απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, ενισχύει την αριστεία, προωθεί την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών 
-αφού ψήφισε την τροπολογία για  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος προχώρησε και στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της. Πρόκειται για  μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή, με την οποία θεσπίζει ως κανονική εκπαιδευτική διαδικασία την εξ αποστάσεως “εκπαίδευση , μετατρέπει τη διδασκαλία σε reality show ακυρώνοντας το περιεχόμενο της, καταπατά  τα  δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, προωθεί  την πειθάρχηση,  τον πανοπτικό έλεγχο ,το τυποποιημένο μάθημα-διάλεξη, εύκολα μετρήσιμο και αξιολογήσιμο στα πλαίσια του σχολείου  της αξιολόγησης που σχεδιάζει.
-επαναλειτουργεί τα σχολεία, χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα και η αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να την αναγκάσουμε να τα  πάρει όλα πίσω, να ανατρέψουμε τα  αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά της σχέδια της .
Με  αποφασιστικά  βήματα και κλιμάκωση του  πανεκπαιδευτικού  αγώνα ,με απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ, με τον αναγκαίο αγωνιστικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  , γονιών, φοιτητών, μαθητών , για:

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
 -ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ





Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                     Θεσσαλονίκη 25-5-2020
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 26/5, ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 7μ.μ.
Για την ευχέρεια συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Τρίτης , 26-5-2020, το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο των εσπερινών σχολείων των περιοχών ευθύνης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR