Ads 468x60px

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                              Θεσσαλονίκη 23/5/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει την εκδικητική ενέργεια του Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Θεσ/νίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Γεωργίου Κούτρα, να καλέσει σε απολογία την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νίκης (Ε.Ν.Ι.Θ.)Δάφνη Κατσίμπα καθώς και την Διευθύντρια του Τμήματος της, με την ανυπόστατη κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Την Κυριακή 17 Μάη, μέρα που ο κ. Διοικητής γνώριζε, όπως άλλωστε προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου, πως η πρόεδρος της ΕΝΙΘ θα απουσίαζε λόγω θανάτου του πατέρα της και πως είχε αντικατασταθεί στην εφημερία από άλλην συνάδελφο, έκανε «έλεγχο» στοχοποιημένο αποκλειστικά στη συγκεκριμένη γιατρό. Μάλιστα ,ενώ αναζήτησε υποτίθεται τη συνάδελφο που την αντικαθιστούσε, η οποία ήταν στο νοσοκομείο από την έναρξη του ωραρίου, δεν έκανε καν τον κόπο να περιμένει να εμφανιστεί στον χώρο των επειγόντων. Αποχώρησε σε λίγα λεπτά. Στον χώρο των επειγόντων ήταν παρόντες ειδικός και ειδικευόμενος γιατρός τους οποίους, όπως δηλώνουν, εξόργισε με το επιθετικό του ύφος και τις ύβρεις του περί ψευτών. Στην συνέχεια ο κ. Διοικητής κάλεσε σε απολογία και τις δυο γιατρούς, δηλαδή και την αντικατασταθείσα και την αντικαθιστώσα!
Ο κ. Διοικητής έχει ενοχληθεί, επειδή η Ε.Ν.Ι.Θ. έχει ασκήσει δημόσια κριτική για ενέργειές του που διαταράσσουν την λειτουργία του νοσοκομείου και για την αυταρχική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου. Πρόσφατα η Ε.Ν.Ι.Θ. κοινοποίησε τις σχετικές επισημάνσεις της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προς την διοίκηση της 3ης Υ.Π.Ε. Αυτός είναι ο λόγος που ο Διοικητής αντί να απαντήσει στις επισημάνσεις της Ε.Ν.Ι.Θ., ως όφειλε, προέβη στην προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια. 
Το Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 3ης Υ.Π.Ε. να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο γιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR