Ads 468x60px

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ-Θ, ΣΕΠΕ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                           Θεσσαλονίκη 20-5-2020
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ  ΕΛΜΕ-Θ, ΣΕΠΕ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25-5,  στις 6.30 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης  (εξωτερικό αμφιθέατρο)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί τις ΕΛΜΕ-Θ, τους  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, τους συλλόγους, τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία Γονέων, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές της   πόλης σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για την άμεση οργάνωση κοινών αγωνιστικών κινητοποίησεων- δράσεων  ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία – Υ.Α. για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας:
-αφού  έδωσε για διαβούλευση το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ετοιμάζεται τώρα να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο,  που αν περάσει, θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. 
-προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών
-ψήφισε την τροπολογία για  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, προχωρώντας σε  μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή, με  τη μετατροπή της διδασκαλίας σε reality show, ακυρώνοντας το περιεχόμενο της, καταπατώντας  τα  δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (8/5, 13/5 και 19/5) στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα αποτελούν την απάντηση ότι τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν και μπορούν να ανακοπούν.
Τις επόμενες κρίσιμες μέρες το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει  να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα και κλιμάκωση του  πανεκπαιδευτικού  αγώνα ΤΩΡΑ , με τον αναγκαίο αγωνιστικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  , γονιών, φοιτητών, μαθητών για να μην περάσουν τα αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια  της κυβέρνησης. 
-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
 -ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR