Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                      Θεσσαλονίκη 12/10/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ,

 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


ΚΑΤΩ Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ- ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΥΧΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.


Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός παιδείας αξιοποιεί  την πανδημία για να επιταχύνει την αντεργατική πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους  και τη νεολαία,  τη διάλυση όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και την  περαιτέρω αποδόμηση του ήδη υπονομευμένου δημόσιου σχολείου.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς:

  - αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς  σαν αναλώσιμους, βάζοντας μας να κάνουμε μάθημα σε τάξεις των 26-28 μαθητών χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας , χωρίς κανένα (δωρεάν) διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας  σε εκατοντάδες σχολεία όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορονοϊού,

- αφήνει τα σχολεία με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό , ετοιμάζει την έξωση των μαθητών από το λύκειο με την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ως επικίνδυνο πολυεργαλείο ενάντια στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά και τις μαθητικές  κινητοποιήσεις, εισάγει συνθήκες γαλέρας με τους 3μηνιτες αναπληρωτές

- εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες» όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κλιμακώνει την τρομοκρατία με το όργιο της κρατικής καταστολής της μεγάλης μαθητικής κινητοποίησης  την Παρασκευή 9/10, στο ΥΠΑΙΘ 

Η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου εντείνεται. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταβαραθρώνονται. Μετά τα δεκάδες αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα του καλοκαιριού (νόμος Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, αξιολόγηση, κάμερες στις τάξεις, εξοβελισμός μαθημάτων- ειδικοτήτων  κλπ), η κ. Κεραμέως προαναγγέλλει την ψήφιση  και νέων  νομοσχεδίων (Τεχνική Εκπαίδευση, στελέχη εκπαίδευσης, αξιολόγηση εκπαιδευτικών , αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ).   Ταυτόχρονα επιδιώκει το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων με  ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τηλε-εκλογές. 

Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται , με μειώσεις μισθών 30% – 40%την τελευταία δεκαετία, ενώ ετοιμάζεται νέα επίθεση στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα .

Η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως  περιττό κόστος και η ζωή μας μπαίνει στον  Προκρούστη των πλεονασμάτων και της κερδοφορίας των λίγων .

Όμως ,τα εκατομμύρια που δίνονται για τους εξοπλισμούς  μπορούν  να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και ο  πλούτος που παράγεται μπορεί να  εξασφαλίσει εκπαίδευση , πραγματικά δωρεάν, δημόσιο, καθολικό αγαθό!


Θα επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης , το παραπέρα πλήγμα στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, την απαξίωση, την αδιαλλαξία, τον αυταρχισμό και την καταστολή; 



ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ως εδώ! Η απεργία στις 15 Οκτώβρη να είναι  η αρχή ενός πολύμορφου, πανεκπαιδευτικού, συντονισμένου και αποφασιστικού αγώνα να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να ανατρέψουμε την αυταρχική- αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης,  ΕΕ και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε  το σχολείο και τη  ζωή που μας αξίξει! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Κανένα τμήμα

  • Κανένα τμήμα με περισσότερους από 15 μαθητές. Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού. 

  • Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με όλη την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Να αποσυρθεί ο νόμος του “προσοντολόγιου” και οι 3μηνες συμβάσεις.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. 

  • Μέσα προστασίας, υγιεινής και καθαριότητας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού προσωπικού τα σχολεία.  Δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

  • Κατάργηση του ν. Κεραμέως και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων για το δημόσιο σχολείο. Όχι στη Τράπεζα Θεμάτων και το «Νέο Λύκειο» ,όχι στον εξοβελισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων από το σχολείο. Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Τεχνική εκπαίδευση.

  • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις. Όχι στην ιδιωτικοποίηση / ανταποδοτικότητα που σημαίνει καταστροφή της επικουρικής ασφάλισης!

  •  Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

  • Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

  • Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλε-εκλογές.



ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



Κάλεσμα της ΟΛΜΕ εδώ

          Απόφαση της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.     εδώ







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR