Ads 468x60px

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                              Θεσσαλονίκη 13/10/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ με βάση και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 2-10-2020 σχετικά με την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου με ενδεχομένως ηλεκτρονικά μέσα (ψηφοφορία μέσω υπολογιστή), επισημαίνει τα εξής:

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή  και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Η διαδικασία μέσω υπολογιστή καταργεί τη δυνατότητα φυσικής και άμεσης επαφής κάθε ψηφοφόρου με τους υποψήφιους αιρετούς, την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση γνώμης μέσω συζήτησης. Μετατρέπει την ψηφοφορία μέσω του πατήματος ενός κουμπιού σε επιλογή που προσομοιάζει στην αγορά ενός προϊόντος και υπόκειται σε μεγαλύτερο βαθμό στους κανόνες του μάρκετινγκ. 

Η απόφαση του Υπουργείου δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό .Στρέφεται ενάντια στον πυρήνα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προοιωνίζεται ευρύτερες παρεμβάσεις στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι συνέχεια μιας σειράς  αντεργατικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.  Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Έχει ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις, ζωντανή ανταλλαγή των επιχειρημάτων , δια ζώσης ψηφοφορίες , συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων.

  Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να χτυπηθεί η  λειτουργία των σωματείων και οι συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! 

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της

Απαιτούμε:

Ø  Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003.

Ø  Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Ø  Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.


Στο πλαίσιο αυτό (και με βάση την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ: « Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές») δεσμευόμαστε ότι θα αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ οι παρατάξεις :Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΜΕ) και Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία ( Παρεμβάσεις) και  αναμένουμε άμεσα και  τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις ,που δεσμεύτηκαν στην ΟΛΜΕ,  να  αποσύρουν  τις υποψηφιότητές τους.


Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με βάση την δέσμευση του και την ομόφωνη απόφαση του , να πράξει το ανάλογο και να αποσύρει τα ψηφοδέλτια σε ΚΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔ


Το κείμενο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, πλην της ΔΑΚΕ η οποία  δεν δεσμεύεται από τώρα για απόσυρση των ψηφοδελτίων και αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR