Ads 468x60px

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                          Θεσσαλονίκη 5/3/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 

Καταδικάζουμε τη μετατροπή της περιοχής της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο θανάτου και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για στοχοποίηση του λαού μας μπροστά  σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

 

 Η απόβαση χιλιάδων αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης - πρόβας πολέμου - "defenderEurope 2021" απειλεί την ασφάλεια του λαού της περιοχής και μεγαλώνει τους κινδύνους. Οι ΗΠΑ , η ΕΕ, το ΝΑΤΟ ,στα πλαίσια του γενικότερου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού της περιοχής ,ενθαρρύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό της περιοχής για τις ΑΟΖ και την Αν. Μεσόγειο αξιοποιώντας τον εθνικισμό της ελληνικής άρχουσας τάξης και την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης. Ευθύνονται για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, την Αν. Μεσόγειο κ.α. είναι που ξεριζώνουν χιλιάδες ανθρώπων από εστίες τους και τους στέλνουν πρόσφυγες στην Ευρώπη, όπου αντιμετωπίζουν την απάνθρωπη μεταχείριση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που στηρίζει και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν προστάτεψαν τα σύνορα κάποιας χώρας αλλά αντίθετα ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη.

 Στην περιοχή μας, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρωτοστάτησε στους αγώνες ενάντια στον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Δυναμικά υπερασπίστηκαν τη γειτονική χώρα, εκδήλωσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη στο λαό της, με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

 

Η κυβέρνηση σήμερα διευρύνει την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Συμμετέχει σε άξονες πολέμου με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και –φυσικά- ΗΠΑ για τη μοιρασιά των ενεργειακών πηγών και δικτύων, στα πλαίσια ενός ανταγωνισμού που θα κερδίσουν μόνο οι πολυεθνικές και χάσουν οι λαοί, αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Παραχωρεί υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, στρατόπεδα κ.ά.), διαθέτει έμψυχο δυναμικό (στρατιώτες για την φύλαξη, τροχαίας κ.ά.), πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η “ανάπτυξη” που διαφημίζουν δεν αφορά τον λαό, που μόνο να χάσει έχει και από αυτή τη συμφωνία. Τα ματωμένα δολάρια θα πάνε σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους εργαζόμενους ανεργία και τσακισμένα δικαιώματα , για τους αυτοαπασχολούμενους λουκέτα και για τους αγρότες χαμηλές τιμές και αυξημένο κόστος παραγωγής.

 

Απαιτούμε :

  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.

  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής σε πολεμικά ορμητήρια, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση.

  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.

  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα. Διασφάλιση στέγης, βασικών ειδών ανάγκης και διατροφής, ιατροφαρακευτική περίθαλψη και πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR