Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στα θρανία μας τα προσφυγόπουλα, στο περιθώριο ο ρατσισμός



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                       Θεσ/νίκη, 14– 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Στα θρανία μας τα προσφυγόπουλα, στο περιθώριο ο ρατσισμός
Τα θλιβερά, απαράδεκτα και ρατσιστικά γεγονότα στο Ωραιόκαστρο με τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ενάντια στην φοίτηση προσφυγόπουλων στο χώρο των δημόσιων σχολείων, που καλλιεργούνται και υποθάλπονται έντεχνα από δημοτικούς άρχοντες και επενδύονται ακόμη και τον μανδύα του ψευδοεπιστημονικού κινδύνου πρέπει  να καταδικαστούν άμεσα από όλους.
 Κάθε αδράνεια κοινωνική και ατομική ενισχύει τις ρατσιστικές αντιλήψεις που εδράζονται στο μίσος για το διαφορετικό, τον άλλο, τον ξένο. Αντιλήψεις που βρίσκονται στον πυρήνα του φασισμού. Δεν είναι τυχαία η άμεση υποστήριξη της Χρυσής Αυγής στις ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των πέντε δημοτικών σχολείων.
Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευση.
Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, με συνθήκες συνεκπαίδευσης
Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει τις ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι ή γνώση οδηγεί στην ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, ότι το σχολείο είναι χώρος διαμόρφωσης ελεύθερων πολιτών που έχουν ενστερνιστεί τις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, της υπευθυνότητας αλλά και χώρος απόκτησης όλων εκείνων των γνώσεων που είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.
Το Δ.Σ. καλεί τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και κόντρα σε κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική μισαλλοδοξία, να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων.
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                     ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR