Ads 468x60px

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9, 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

 Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                               Θεσσαλονίκη 28/9/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 

τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




ο Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  καταγγέλλει την φασιστική επίθεση
που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων στις 28/9 ,έξω από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητές ,ενώ μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από τα σχολεία καταγγέλλοντας επίθεση εναντίον τους όταν μοίραζαν ανακοίνωσή τους για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, δέχθηκαν νέα αποτροπιαστική επίθεση 

 

Περίπου 30 άτομα, μεταξύ αυτών και μαθητές, με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες, λοστούς, μαχαίρια, πυρσούς και άλλα αντικείμενα βγήκαν μέσα από το χώρο των  σχολείων  και επιτέθηκαν προς το μέρος των φοιτητών, αλλά και μαθητών που ήταν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου. Προκάλεσαν πυρκαγιά και στο χώρο του κτηρίου και καταστράφηκαν αυτοκίνητα εκπαιδευτικών, ενώ δέχτηκαν και προπηλακισμούς.

 

Οι φασίστες με τη στήριξη ακροδεξιών μορφωμάτων οργανωμένα παρεμβαίνουν μέσα στα σχολεία, για να προωθήσουν τις αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Τα συγχαρητήρια νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σε όσους χτυπούσαν και μαχαίρωναν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις μεθοδεύσεις και τους στόχους τους.  Μαζεύτηκαν για να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους φοιτητές και μαθητές και να σπείρουν το φόβο. Πολλές φορές το προσπάθησαν με πρακτικές υποκόσμου, αλλά το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, τους  απομόνωσαν, όπως θα κάνουν και τώρα. 

 

Η επίθεση των φασιστών ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν αντιφασιστικές ανακοινώσεις δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοια γεγονότα με τους φασίστες να επιτίθενται να τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν ανέχονται πρακτικές βίας μέσα στα σχολεία. Την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι κουκουλοφόροι φασίστες, προφανώς οι ίδιοι, είχαν επιτεθεί ξανά σε μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων που ενημέρωναν τους μαθητές για τις δραματικές συνέπειες για τη μαθητική νεολαία της Βάσης Εισαγωγής για τα ΑΕΙ. 

Τέτοιες πρακτικές έχουν στόχο τον λαό, τον αγώνα του . Ειδικά σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας , στη ζωή και το μέλλον μας από την κυβερνητική πολιτική. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές , οι μαθητές, το ταξικά οργανωμένο κίνημα έχει  δείξει ότι δεν υποχωρεί και δεν τρομοκρατείται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση, δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές. Δε θα  αφήσουμε λαϊκές, υποβαθμισμένες φτωχογειτονιές να γίνουν άβατα των ακροδεξιών, των μισαλλόδοξων και των μισανθρώπων.  Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημερινά εκεί που οι φασίστες επιτίθενται ξανά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι  φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές όπως στη ζώνη Περάματος, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν και προσπαθούν να επηρεάζουν μαθητές. Όσο και αν η  φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, ο αυταρχισμός και η καταστολή λιπαίνουν το έδαφος για τη διάδοση των φασιστικών ιδεών, άλλο τόσο  αποκαλύπτεται χωρίς προσχήματα πως ο φασισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που θέλει τον λαό αμόρφωτο και φθηνό εργατικό δυναμικό και τους μαθητές χωρίς μόρφωση σήμερα, χωρίς εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα αύριο.  Γι΄αυτό επιτέθηκαν στο εκπαιδευτικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου, στους  ταξικούς φραγμούς που εντείνονται, την  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έχει ήδη ερημώσει πολλές πανεπιστημιακές σχολές, στο αγοραίο σχολείο της αμάθειας και των δεξιοτήτων.

Μέσα στα σχολεία καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών  και δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σχολικό χώρο. Έφτασε επιτέλους η ώρα το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου. Με κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει και θα τους απομονώσουμε.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας, στην Σταυρούπολη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR