Ads 468x60px

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Θεσσαλονίκη 3/12/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Μ. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Σ. ΠΟΛΥΚΑΣΠΟΥ, ΓΓ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΔΟΘ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΩΝ»,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Καταγγέλλουμε  την προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023. 

Οι εργοδότες και το κράτος με τους μηχανισμούς καταστολής δεν έχουν καμία δουλειά στα σωματεία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι να περιφρουρήσουν τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, οι οποίες οφείλουν να είναι ανοιχτές στα μέλη τους.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους για εξακρίβωση στοιχείων. 

Αποτελεί, μάλιστα, πρόκληση το γεγονός ότι πριν την παρουσία της αστυνομίας στο εκλογικό κέντρο, ασκήθηκε ψυχολογικός εκφοβισμός και τρομοκρατία, καθώς και εξύβριση από συνδικαλιστές, μέλη της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ στο ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, από την ίδια την δικαστική αντιπρόσωπο, όπως και το ένα και μοναδικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό κέντρο Πολυγύρου και διευθυντή του σχολείου που διεξάγονταν  οι εκλογές, οι οποίοι προσπάθησαν να εκδιώξουν τις δύο συνδικαλίστριες από το σχολείο, ενώ στο χώρο βρέθηκε  ακόμα και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

 Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νόμο Χατζηδάκη όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις , επιδιώκουν να δέσουν χειροπόδαρα τα σωματεία, να επιβάλλουν υβριδικό σύστημα εκλογών, αντιαπεργιακές ρυθμίσεις, παρακολούθηση των σωματείων μέσω του ΓΕΜΗΣΟΕ, με στόχο να φιμώσει τα Σωματεία, να κάμψει τις αντιδράσεις  για να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους. 

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν όταν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ στον εν λόγω ΣΕΠΕ αποφάσισαν την διενέργεια εκλογών σύμφωνα με τον νόμο 4808 (ν. Χατζηδάκη) που προβλέπει κάθε ψηφοφορία να γίνεται και ηλεκτρονικά, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που δεσμεύει όλα τα σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου να προχωρήσουν αποκλειστικά σε δια ζώσης διαδικασίες και να ΜΗΝ εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη και σ’ αυτό το πεδίο και στο σύνολό του (ΓΕΜΗΣΟΕ κλπ). Με τις ηλεκτρονικές εκλογές επιδιώκουν να προωθήσουν  το βαθύ αντιδημοκρατικό σχέδιο για αδύναμα συνδικάτα στερημένα από τη ζωντανή συμμετοχή των εργαζόμενων.

Μάλιστα, το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής προχώρησε ένα βήμα ακόμα. Δυσκόλεψε τους όρους της δια ζώσης συμμετοχής και διευκόλυνε την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έτσι, κάλεσε τους μόνιμους εκπ/κούς που επιθυμούν δια ζώσης ψηφοφορία (και μόνο αυτούς), να ενημερώσουν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών 13 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία των εκλογών με προσωπική δήλωσή τους ότι θα συμμετέχουν στη δια ζώσης ψηφοφορία. Όσοι δεν το δήλωναν εντός αυτής της προθεσμίας, είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο ηλεκτρονικά!  

Το ατόπημα λοιπόν των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!).Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες». 

Τέτοιες άθλιες πρακτικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση και είναι απολύτως καταδικαστέες.


Η ωμή παρέμβαση της αστυνομίας στις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής  η ανοιχτή παραβίαση του καταστατικού του σωματείου ( αίτηση προ 13 ημερών για  τη δια ζώσης ψηφοφορία, ανυπαρξία ουσιαστικά  εφορευτικής επιτροπής στις δια ζώσης εκλογές παρά μόνο ο δικηγόρος και ένα μέλος του ΔΣ κι υποψήφιος,  διαχειρίστρια στις ηλεκτρονικές εκλογές η πρόεδρος του συλλόγου  που ήταν και υποψήφια )   αποδεικνύει περίτρανα πόσο  επικίνδυνος κι ολισθηρός είναι ο δρόμος της εφαρμογής και υποταγής στον  εργατοκτόνο ν. Χατζηδάκη .

Με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και της ΕΛΜΕ μας, δηλώνουμε για άλλη μια φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στον  Ν. Χατζηδάκη. Δεν θα εφαρμόζουμε καμία διάταξη του.  Παλεύουμε για την ανατροπή και κατάργησή του! Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής του( ηλεκτρονικές εκλογές, υβριδικό σύστημα ,ηλεκτρονικό μητρώο, ΓΕΜΗΣΟΕ κ.α)

  Τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους, για  σωματεία χειραγωγούμενα από το κράτος και τους μηχανισμούς του με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων μας,  δεν πρόκειται να τον αποδεχτούμε. 

Καλούμε όλα τα σωματεία να μην εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη όπως αποφάσισε και το 38ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ  στις 5/4/2022 .Να πραγματοποιήσουν όλες τις διαδικασίες τους (ΓΣ και εκλογές) αποκλειστικά δια ζώσης και με φυσική παρουσία, να μην καταθέσουν κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ, να μην τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, να συμβάλουν ώστε να καταργήσουμε με τους αγώνες μας τον νόμο Χατζηδάκη. Καλούμε τις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να πράξουν  αντίστοιχα και να καλέσουν τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  να κάνουν το ίδιο.

Αποκλειστικά δια ζώσης Γ.Σ και εκλογές σε όλα τα σωματεία.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ



 



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR