Ads 468x60px

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟΝ Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 20/2/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θεσ/νίκης  εκφράζει την αγανάκτηση του για το εργατικό ατύχημα της αναπληρώτριας συναδέλφου σε νηπιαγωγείο του Ζωγράφου και καταγγέλλει  την αντιμετώπισή της από την υπηρεσία.   Η συνάδελφος τραυματίστηκε στον χώρο του σχολείου εν ώρα εργασίας και για τη θεραπεία του κατάγματος που υπέστη στο πόδι της απαιτήθηκε να υποβληθεί σε εγχείριση. Ωστόσο, το ανώτατο όριο των 15 ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ως αναπληρώτρια δεν επαρκεί ούτε κατ’ ελάχιστο για την ανάρρωση και την αποθεραπεία της. Ως αποτέλεσμα, η συνάδελφος αναπληρώτρια νηπιαγωγός υποχρεώθηκε τη Δευτέρα 8/1 να προσέλθει στην εργασία της, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν μπορεί να περπατήσει! Δεδομένου ότι με βάση τη χειρουργική επέμβαση που έκανε και την ακόλουθη ιατρική βεβαίωση, απαιτούνται άλλοι δύο μήνες για να αναρρώσει και να μπορεί με ασφάλεια να περπατήσει και να εργαστεί.


Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί. Ιδιαίτερα οι αναπληρώτριες και αναπληρωτές έχουν το δικαίωμα μόνο 15 ημερών αναρρωτικής άδειας. Επίσης, στερούνται την αντίστοιχη προϋπηρεσία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην εργαστούν την επόμενη χρονιά!


Το συγκεκριμένο γεγονός φέρνει στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο:

  • το μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας στα σχολεία, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς είναι αρκετές οι περιπτώσεις σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, μη λειτουργικούς, χωρίς πιστοποίηση της ασφάλειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  • την υποτίμηση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, ειδικά στο ζήτημα των αδειών, όπου αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας, που δεν δικαιούνται να αρρωστήσουν! Επί της ουσίας, αποτελεί τιμωρητική διάταξη το όριο των 15 ημερών για αναρρωτική άδεια και οι συνέπειες που ακολουθούν μετά τη λήξη αυτού του ορίου, δηλαδή, οι περικοπές του μισθού και της προϋπηρεσίας. Οι αναπληρώτ(ρι)ες δεν είναι δυνατόν να στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα. 


Στεκόμαστε στο πλευρό της  συναδέλφισσας και καλούμε την υπηρεσία να μην προχωρήσει σε καμία περικοπή μισθού και υπηρεσίας στη συνάδελφο. Να δοθεί λύση εδώ και τώρα. Να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των “μισών” δικαιωμάτων και της ελαστικής εργασίας. Να προχωρήσει άμεσα το ΥΠΑΙΘΑ σε ρύθμιση που θα εξισώνει τα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

 Διεκδικούμε:

  • Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ, του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΙ.ΠΕ Α΄ Αθήνας, η συναδέλφισσα να λάβει όλη την αναρρωτική άδεια που είναι αναγκαία χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας.

  • Θεσμοθέτηση της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών.

  • Καμία περικοπή σε μισθό και προϋπηρεσία για τους/τις συναδέλφους που υπέστησαν εργατικό ατύχημα.

  • Αναγνώριση των εργατικών ατυχημάτων στο δημόσιο.

  •  Σχολικά κτήρια ασφαλή και λειτουργικά που να αξίζουν στα παιδιά μας και τις ανάγκες τους.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                              ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR