Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ .

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                      Θεσσαλονίκη 28/2/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ .

  Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  



Κηρύσσουμε στάση εργασίας 1ωρη, 2ωρη, 3ωρη,

στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23

 ( αξιολογικές  διαδικασίες  ,παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ )


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται τον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων και τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές ασκεί διώξεις και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγεί στα δικαστήρια!

   Για πολλοστή φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσυρε τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου  να βγάλει ένα ανυποχώρητο αγώνα «παράνομο» και να επιβάλει την αξιολόγηση. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε με βάση τον απεργοκτόνο  νόμο Χατζηδάκη, παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική – αντιλαική πολιτική τους.  

    Επισημαίνουμε ότι:

  • Η απεργία-αποχή ισχύει έως ότου επιδοθεί στην ΟΛΜΕ.

  • Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα προκηρυχθεί εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 1/3/2024 με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΟΛΜΕ.

  • Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, με βάση και την τελευταία  απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ,(10-2-2024),  το ΔΣ της ΟΛΜΕ να  προκηρύξει άμεσα  κύκλο Γ.Σ. (Δευτέρα 4/3, Τρίτη 5/3) και Γ.Σ Προέδρων (Τετάρτη  6/3) και να εισηγηθεί την επαναπροκήρυξη της Απεργίας- Αποχής. Καμία χρονοτριβή δεν δικαιολογείται. 

  • Σε  περίπτωση που οι διαδικασίες καθυστερήσουν από ΟΛΜΕ , ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προχωράμε σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ μας ( 31-1-2024)  για προκήρυξη νέας απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση, με αποστολή αντίστοιχου εξωδίκου. Καλούμε  τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ να την επαναπροκηρύξει .Σε διαφορετική περίπτωση, καλούμε να την προκηρύξουν όλες οι ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ.

  • Στο μεσοδιάστημα οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες καλύπτονται από τις στάσεις εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει γίνει προσφυγή εναντίον των στάσεων εργασίας.

  •  Ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  προκηρύσσουμε εκ νέου κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, όπως ανάλογα θα κάνει η ΟΛΜΕ, για να χρησιμοποιηθούν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, στις αξιολογικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. 

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη αντιπαλεύουμε την αξιολόγηση ,υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης, εμπορευματοποίησής και ιδιωτικοποίησης της. Με την επαναπροκήρυξη της Απεργίας- Αποχής και τις στάσεις  εργασίας, με την κλιμάκωση των αγώνων μας ( παλλαϊκά απογευματινά συλλαλητήρια , απεργία σε όλη την εκπαίδευση τη μέρα που το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπει προς ψήφιση στη βουλή, πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις,  διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα) ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία   στις 28 Φλεβάρη των εργαζομένων   με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, να γίνει αφετηρία να ενωθούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες με παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες για σύγκρουση και ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR